MOLDE: Mens de økonomiske rammene for Sjøfronten er vedtatt i kommunestyret, behandles skissene undervegs av politikerne i plan- og utvikling.

Ifølge SSB har Molde 5.579 innbyggere i alderen 0–17 år. 3.943 av dem er under 12 år.

Ser man bort fra gruppa fra 13–18 år som representeres av Ungdomsrådet, skal barnerepresentanten fremme interessene til nesten 4.000 barn når det gjelder framtidas sentrum.

Barn kun som sjekkliste

I et intervju i vår uttalte Torunn Dyrkorn (H) at hun som politiker har for liten tid og kompetanse til å ivareta vervet slik hun ønsker. Arkitekt Aarholt Hegna er kritisk til involveringen av barna i Molde:

– Ordning med barnerepresentant fungerer i svært varierende grad, og er ikke nok for å la barnas interesserer bli tilstrekkelig ivaretatt. Ofte merkes det kun av i en sjekkliste, uten at de faktisk blir involvert eller får uttale seg. Det er altfor dårlig, og kommunen går glipp av en fantastisk ressurs ved ikke å legge bedre til rette for medvirkning med barn og unge, sier seniorrådgiveren.

– Har vært uformelle innspill

Verken Dyrkorn eller kommunalsjefen kjenner til annen medvirkning enn at barnerepresentanten og Ungdomsrådet har blitt informert.

Landskapsarkitekt Arne Strømme, som har tegnet Torget, sier det har skjedd litt mer:

– Det har ikke vært et organisert samarbeid med barn og unge på Torget foruten dem, men innspill og signal av mer uformell karakter har likevel kommet til undervegs.