MOLDE: – Da vi startet opp for 10 år siden på Nobel var det bare mannen min og jeg som sto bak, totalt var vi fire ansatte, forteller Kristin Heggdal.

Helt ferske

I underetasjen på tidligere Hotel Nobel i Amtmann Krohgs gate hadde de drevet bakeriet og kafeen i tre år da de gikk konkurs.

– Jeg var jo kjempefortvila der og da, men vurderte aldri å gjøre noe annet. Sammen med advokatene fikk vi ordnet det sånn at driften gikk videre mens det ble startet opp igjen. Å stenge i for eksempel en måned tror jeg ikke jeg hadde orket. Etter tre uker var alt ordnet for å drive videre, sier Heggdal.

Om de første årene sier hun:

– Vi var helt ferske i dette her. Sjøl om man har lidenskap er det ikke alltid det blir penger av det.

Outzenhjørnet

I februar 2015 flyttet de til nye lokaler på Outzenhjørnet i Storgata.

– Etter sju år i det gamle lokalet flyttet vi ned hit. Det første driftsåret her var litt skummelt med mange store investeringer. Men etter to år så vi at det gikk bra, forteller Kristin Heggdal.

– Helt fantastisk

Driftsresultatet for 2016 viste et overskudd på over 73.000 kroner, etter underskudd i flere år. Oppturen fortsatte i 2017, med et driftsresultat på rett over 750.000 kroner.

– Det var jo en kjempestor økning og helt fantastisk. Dette skyldes mange faktorer, som at vi har blitt flinkere til å følge med på kostnadene på alle hold, som varer og lønn, sier den daglige lederen.

En annen stor forskjell fra de første årene er organiseringen bak driften.

– Vi har et fantastisk styre som står bak og støtter meg. De gir råd og vink undervegs. Styret har vært med siden jeg kom til Outzenstrøket, forteller hun.

Fra starten med fire ansatte er de nå oppe i 23 stykker på lønningslista.

Jobber med mannen

Helt siden starten på Nobel har mannen Stig Terje Kristoffersen jobbet som baker for Fole Godt.

– Hvordan er det å jobbe med mannen sin?

– Det er kjempeartig. Vi er vant til å jobbe sammen også fra tidligere. Men jeg er glad for at han står i bakeriet og jeg er her ute. Jeg ser han mer her enn hjemme, han jobber jo mer i skift. Når noen skal ha ferie jobber han natt, så da sover han når jeg og ungene kommer hjem. Men det er bra, for da greier vi ikke å bli lei av hverandre, sier hun og ler.

– Mange peker på at parkeringsmulighetene gjør det vanskelig for butikkene i sentrum. Hva tenker du om det?

– Jeg vet jo at vi mister en del kunder på grunn av parkeringssituasjonen. Det er jo lett å si at folk skal parkere i tunnelen, men de gjør jo ikke det bare for å hente seg en kaffe og to brød. Og når vi vet hvor strengt det er oppe i gata her, så koker de seg heller en kopp kaffe hjemme og kjøper brød på butikken, sier Heggdal.

Hun forventer ikke en liknende økning i overskuddet i år.

– Det har nok stabilisert seg mer. Vi kommer nok ikke til å få et så stort overskudd, men jeg håper det ikke skal være så langt unna. For sjøl om det var bra i fjor er det langt igjen til jeg har fått igjen egenkapitalen min, sier Kristin Heggdal, daglig leder på Fole Godt.