MOLDE: Landskapsarkitekt Arne Strømme i Molde kommune forteller at anbudsdokumentene for det nye Torget er ferdige.

– Bestilling av stein må skje seinest høsten 2018 dersom tidsplanen skal overholdes.

Næringslivsaktører med varsku

– Er det plass til mer på Torget?

– Rent fysisk er det plass til mye på Torget. Torget, slik det nå er utformet, er godkjent politisk og danner grunnlaget for den videre prosessen. Torget er byens sentrale arena og det er naturlig at mange grupperinger vil ha en spesiell plass her.

– Kommunen har landet på at Torget skal være fleksibelt og kunne nyttes til ulike aktiviteter, sier Strømme og viser til at barn også inspireres av bilfrie flater, naturlige nivåforskjeller og ikke minst av rare skulpturer som ikke er ferdig definert og programmert.

– En åpen flate kan for eksempel fylles med snø om vinteren – som igjen kan gi grunnlag for spennende leik.

Leik i Sjøfronten 2 er forsinket

Ingenting er tegnet ennå, men Strømme forteller at kommunen ønsker å legge til rette for et mer definert leikeområde på arealet mellom Torget og Bussholdeplassen (Sjøfronten 2).

– Det vil si i nær tilknytning til Torget. Det er også lagt opp til leikeapparater langs sjøfronten 2 vest for Moldeelva, i tillegg til Brunvollkvartalet.

Planleggingen av Sjøfronten 2 skulle starte i vår, men dårlige grunnforhold rundt elva og moloen gir en stor kostnadssprekk i Sjøfronten 3, så planene må knas på nytt og forenkles.

– Vi må få godkjent konseptet for Sjøfronten del 3 før vi kan starte planleggingen av del 2, så vi starter med det i høst.

Ferdig sjøfront i 2021?

Pengene til planlegging av Sjøfronten 2 ligger inne i budsjettet for 2018 og 2019, med henholdsvis fire og fem mill. kr.

Byggestart er planlagt når Sjøfronten 1 er ferdig, rundt årsskiftet 2019/2020.

Rådmannen har i budsjettet lagt inn 55 mill. kr i 2020 og 50 mill. kr i 2021 for å bygge Sjøfronten 2.