Midt-norskmesterskapet ble arrangert på Kleive og i Malmefjorden torsdag, fredag, lørdag og søndag. Lørdag var det feltskyting som sto på programmet ved området rundt skytebanen på Kleive, hvor det var hele 350 påmeldte. En av arrangørene, Johnny Gammelsæter Vågen fra Skåla skytterlag, sier at det store antallet påmeldte er gledelig, og arrangementet samler skyttere fra hele Midt-Norge.

– Dette er det største arrangementet skytterne har, foruten landsskytterstevnet som går av stabelen i august. I fjor var det på Rissa, og da var det omtrent de samme deltakertallene. Sist vi hadde det her i regionen, var i 2012 og tallene var også høge da. Vi har veldig mange gode skyttere her denne helga, sier han om deltakertallene, som talte 350 på felt og 400 på bane.

Øvelsene som gikk av stabelen lørdag krever mye tid, og det var høgt aktivitetsnivå fra morgen til kveld.

– For deltakerne venter cirka tre timer ute i feltløypa i dag. De skal gjennom sju poster i løpet av dagen. På dette stevnet har vi ti forskjellige klasser. Dermed er det stor aktivitet hele dagen, forteller Vågen.

Bra dag

Blant deltakerne var Liv Marit Sætre (14), en ung og fremadstormende skytter fra Tresfjord.

– Jeg har vært litt uheldig og har forstuet foten like før mesterskapet, men jeg klarer å gjennomføre likevel, forteller hun.

Selv synes hun dagen har gått relativt bra.

– Jeg er fornøyd med skytinga, selv om felt ikke er min favorittøvelse, sier hun, etter å ha skutt en 42-serie, noe som kan kategoriseres som fullt hus.

– Det har vært veldig gøy, selv om det blir litt nerver. Dette er andre gangen jeg er med på midt-norsk, fortsetter skytteren som representerer Tresfjord skytterlag.

Midtnorskmesterskapet er det den største konkurransen for skytterne fra Midt-Norge, foruten landsskytterstevnet. Den unge skytteren skal selvfølgelig også være med der.

– Jeg skal være med på landsskytterstevnet, og skal skyte i klassen eldre-rekrutt. Det blir fjerde gangen, og det er noe jeg gleder meg veldig til. Tidligere har det gått veldig bra i felt, og det håper jeg at jeg klarer å gjenskape, sier 14-åringen.

Kleive er perfekt

Vågen skryter av Kleive og jobben som blir gjort rundt, og mener det er en svært god arrangørplass for felt-øvelsene.

– Kleive har et meget godt fundament for dette. Her er det lett å arrangere, og det er ikke så mye arbeid som må til ute i terrenget for å legge til rette. Det er en del forberedelser administrativt, men vi slipper å bruke mye av tiden vår på å klargjøre området hvor skytinga skal foregå. I forkant av denne helga har vi hatt fire dugnadskvelder hvor vi har hatt med mange frivillige, og det har kommet godt med. Jobben med å arrangere dette er fordelt mellom Skåla, Nesjestranda og Kleive, forteller han.

– Vi er rundt 60 frivillige som hjelper til der det trengs i løpet av helga. I forkant har vi også hatt pensjonister som har hjulpet til, noe som har kortet ned tida vi har måttet bruke på kveldstid, legger han til.

Også speaker Øyvind Sollid fra Kristiansund skryter av Kleive som arrangørsted.

– Med i utgangspunktet lite medlemmer på Kleive, er man nødt til å stille opp når det arrangeres store arrangement som dette. Men det skulle også bare mangle. Kleive er en kjempeflott plass å legge mesterskapet til, og det har blitt gjort her så ofte at de vet hva som kreves. Det blir alltid ordentlig kvalitet på stevnet når det er her. Det er tilrettelagt for feltskyting på en strålende måte. Ingen har noe å klage på når de kommer hit, sier han.

Det var over 350 deltakere på felt-øvelsene på Kleive under midtnorskstevnet i helga. Foto: Daniel Nerli Gussiås
Johnny Vågen, Frode Standal og Ole Christian Fjærvoll. Foto: Daniel Nerli Gussiås