MOLDE: Fylkesordfører Jon Aasen (Ap) sluttet seg til resten av fylkesutvalget og besluttet at saka om Nordøyvegen ikke skulle diskuteres på fylkesutvalgets møte mandag 2. juli.

- Stopp kan bli supertabbe

Fylkesrådmann Ottar Brage Guttelvik hadde gitt politikerne råd om å avlyse anbudskonkurransen om å bygge Nordøyvegen fordi kostnadene ble for høye. Etter å ha hørt oppfatningen i de ulike partiene, var fylkesordføreren med på at de økonomiske forholdene rundt Nordøyvegen må forklares grundig fram til fylkestinget møtes i midten av oktober.

Kontrollregningene til Statens vegvesen viser at prisen for å bygge Nordøyvegen ligger minst 800 millioner kroner høyere enn forutsatt.

– Skal politikerne i fylkestinget i oktober si ja eller nei til å bygge Nordøyvegen?

– Min oppfatning er at det ikke er et ja eller et nei til Nordøyvegen som blir tema i fylkestinget, men et ja eller nei til anbudene som har kommet inn. Det er altså ikke et spørsmål om alt eller ingen ting, sier asen til Romsdals Budstikke. Entreprenørene som har levert inn anbud på å bygge Nordøyvegen, har frist til 7. november i år for å stå ved anbudene.

– Betyr det at du ønsker å se på andre og billigere måter å bygge fastlandsforbindelsen på?

– Jeg tror fylkestinget vil være interessert i å vite om vi kanskje finner andre måter å bygge Nordøyvegen på, sier fylkesordføreren.

Jon Aasen er tankefull når vi spør hvor mye penger har til nysatsing og utvikling av Møre og Romsdal de neste fire åra dersom Nordøyvegen bygges.

– Vi kan spørre oss: Hvilket handlingsrom har vi da igjen? Det er ett av de viktige spørsmålene fylkestinget må gi svar på i oktober, sier Jon Aasen.