Molde: Foreldrene mener det er plass til flere leikeelement på Torget, for eksempel der torgkiosken og sjakkbrettet ligger i dag.

De ser ikke behovet for å «holde av» både rådhusplassen og Nedre Torg til arrangement som marked og konserter. – Ei uke i året bør ikke få begrense aktivitetsnivået resten av året. Mangelen på leik er reell også når det er marked eller jazz, sier Heidi Sævrøy.

Trenger gratis sitteplasser

Ifølge Eva Kvendbø er det så enkelt som at folk trenger tilgang til toalett med stellerom og gode benker, gjerne med ryggstøtte og/eller bord, slik at man kan sitte ute sammen, uten å måtte kjøpe seg noe.

– Kafémat passer ikke alltid barna, avhengig av alder. Noen ammes, andre spiser medbrakt. Da kjøper vi heller med noe til de voksne, og setter oss ned i en park. Det hadde vært så kjekt på Torget!

– Nå mater vi én unge i parken, mens den andre begynner å spise jord, ler Kvendbø (før minstemann tar sine aller første skritt og får fatt i en tom vodkaflaske ved Torggkiosken..).

– Barnehagene etterspør faktisk også steder de kan sitte og spise matpakkene sin i byen, sier Kvendbø.

Vannelementet i kunsten har foreldrene blandete følelser for:

– Det kan være fint på de få varme dagene, men hvis vann er det eneste å leike med, går all oppmerksomhet med til å passe på at de ikke blir våte, slik det er oppe ved Rosepiken i dag – der det er ingenting annet å gjøre på, sier Kvendbø.