Under en strålende og godt besatt sommerfest i Tomrefjord fikk Musikkens Venner også en historisk urframførelse å slå i scenekanten med; «Bad Science Fiction» med det musikalske paret Bjørn Tomren og Åse-Britt Reme Jakobsen.

- Jo, dette var stort å få urframført den her i Idahall, og dette blir jo den første vi skal sende ut fra det nye albumet vårt også, sier Bjørn. Så vi håper på verdensomspennende lansering både via Radio Rauma og BBC, fortsetter han på sitt vante, rolige vis.

- Hyggelig å få stå på scena her, og selv om jeg har opptrådd med Bjørn her ved flere anledninger, så er dette spesielt, sier samboer/kjærest Åse-Britt. Begge syns det var en opplevelse å ha Trondheimsolistenes mektige klang i ryggen.

Grundig produksjon

Sangen «Bad Science Fiction» blir en av to singler som slippes i høst, og Bernt Hulsker var kan hende ikke den eneste som fikk assosiasjoner til en annen «mørksanger» - Leonard Cohen – under framføringa.

- Med dette flotte stryket ble det jo et litt likt lydbilde, og jeg er jo en bassanger, sier Bjørn Tomren. Alias Polkabjørn, som er artistnavnet når han opererer sammen med «Kleine-Heine» Bugge eller under forskjellige himmelstrøk med sine viden kjente jodleferdigheter.

Jodlediplomati

Faktisk har Bjørn gjort sitt for verdensfreden, i følge ham selv.

- Jeg deltok jo under en stor jodlefestival i Sør-Korea, og en skal neimen ikke se vekk fra at ringvirkningene påvirket forhandlingsklimaet i den regionen, så en kan kanskje se på dette som et slags jodeldiplomati på høyt nivå, sier spøkefuglen/ dypsangeren/ høytjodleren / entertaineren.

Opera med mye attåt

Sommerfesten ble høydepunkt etter høydepunkt med de svært imponerende Trondheimsolistene som enten rammet inn solister eller serverte orkestrale perler som «Holbergsuiten» og «Armensk dans».

Enkeltinnslagene kom som briljante perler på snor; med festsjef Hallvar Djupvik, fru Stephanie Lippert, Ole Jørgen Kristiansen, Thor Inge Falch/Ilze Kozlovska, Desiree Baraula og unge Julia Fjærli, operastudent fra Vestnes.

Nå tar du av!

Humoristiske, men for anledningen høystemte Bernt Hulsker i svarte, blankpussede sko, sto for mye av det uhøytidelige under veis, og hans digresjoner om baneforhold, Idahall og fordums bravader slo an. Og «ladingen» av trekkspiller/humorist Heine Bugge med doble lydkabler virketog.

Polkabjørn og Kleine Heine er gjengangere på disse sommerfestene, og med sine to dedikerte låter «Mein Vater ist ein Appenzeller» og «Du er min los» med et topptent solistorkester i gjorde de lykke.

- Familieprakt og Sommerro

Knut Marius Djupvik med søster Cecilie Brendeløkken i storslageren «Delilah» og sammen i «When We Were Young» kompletterte det sceniske  familiesamholdet i en del 2 som bød på mye variert. Med en fellesfaktor; skyhøyt nivå. Og finalen med Henning Sommerro og et lydhørt publikum i svarmodus gjorde Sommerfest 2018 til nok en musikalsk suksess for Musikkens Venner i Tomrefjord.