Onsdag søkte mannskaper fra Røde Kors, Norsk Folkehjelp og politiet etter den savnete 37-åringen i Nordbyen, men søket har så langt vært resultatløst.

Romsdals Budstikke observerte torsdag formiddag to etterforskere i kvite vernedrakter som gjorde undersøkelser i den savnedes leilighet. Karoly Csenyi leier en leilighet i Lyngvegen i Nordbyen.

Det har i flere dager vært søkt med hund i skogen. Onsdag søkte også norsk Folkehjelp med vannkikkert fra gummibåt i Fuglsettjernet som ligger i nabolaget.

- Det kom ikke fram noe i søket i går, opplyser etterforskningsleder, politiinspektør Knut Meek Corneliussen ved Molde politistasjon, til Romsdals Budstikke torsdag.

Bruk av dykkere er vurdert, men ikke planlagt.

- Det vil bli vurdert fortløpende, sier Meek Corneliussen.

Møtte på jobb fredag

Mekanikeren Karoly Csenyi fra Ungarn ble meldt savnet etter at han ikke dukket opp på jobb hos Møller Bil Molde på mandag.

Den siste sikre observasjonen av ham overvåkningsbildene fra da han tok ut penger i DnBs minibank i Storgata klokka 01.00 natt til lørdag 23. juni. Så slutter alle spor.

Ifølge politiet var han på jobb på fredag, men de vet ennå lite om hva han gjorde fram til han forsvant.

Bilen sto igjen

Politiet vurderer torsdag å søke mer, men vil også jobbe sammen med Kripos med andre spor.

- Vi vurderer fortløpende hva som er aktuelt av søk og andre grep, sier Meek Corneliussen .

- Hva med søk andre steder enn i Molde?

- Det vurderes også fortløpende, ja, men det har foreløpig ikke vært behov for det.

Bilen parkert ved boligen

37-åringen har egen bil, men denne står igjen ved leiligheten.

Etterforskningslederen ønsker ikke å si om de har funnet mobiltelefonen hans.

- Både mobilen og andre elektroniske spor er en sentral del av etterforskningen. Derfor ønsker vi ikke å gå detaljert inn på det nå.

Ønsker tips om handlingsmønster

Politiet understreker at de fortsatt er interessert i tips om Karoly Csenyi.

- Alle tips om ham og alle som var i kontakt med ham, er aktuelle. Det går både på hva han gjorde på, handlingsmønster, personlighet og så videre, sier Meek Corneliussen.

- Hvorfor reagerte politiet så raskt med å sette inn ekstra ressurser i denne savnet-saken? Kan det være grunnlag for å tro at han selv ikke ønsket å bli funnet og at ikke noe kriminelt ligger bak?

- Vi har ikke indikasjoner på at det er grunnen, men går bredt ut med etterforskningen. Dersom en straffbar handling ligger bak, er det viktig å sikre spor. Vi starter med flere teorier, så lukker vi noen etter hvert, forteller Meek Corneliussen.

Undersøker leiligheten

Flere etterforskere fra Kripos er ventet til Molde torsdag formiddag. Da skal det gjøres tekniske undersøkelser på flere steder, opplyser etterforskningslederen.

Ett av stedene er mannens leilighet i Nordbyen.

- Det blir nok også en form for søk, men sted og omfang blir vurdert forløpende.

- Har dere noen mistenkte i saka?

- Nei. Vi har hatt flere vitneavhør, men ingen er mistenkt for noe. Fokuset er fortsatt at mannen er savnet. Vi har ingen konkret mistanke om straffbare forhold ennå, sier etterforskningslederen.

Søket etter savnede i Nordbyen onsdag var uten resultat. Nå vurderer politiet nye søk. Her fra Jensgurilia onsdag, da politiet brifet folk fra Røde Kors, Sivilforsvaret og Norsk Folkehjelp. Foto: Kjell Langmyren
Søket onsdag etter den savnete Karoly Csenyi var uten resultat. Her båt og mannskap fra Norsk Folkehjelp på Fuglsettjernet onsdag. Nå vurderes nye søk. Foto: Kjell Langmyren