– Det ringte et eldre par i sted, men ellers har jeg ikke fått så mye respons ennå. Leilighetene kom jo for salg for bare få dager siden, sier eiendomsmeklerfullmektig Emil Hollingen i Notar Molde AS.

Illustrasjoner og plantegninger

Det har de siste månedene pågått storstilt ombyggingsarbeid på Gjestestova i svingen Romsdalsgata/Spolertbakken. Fredag ble de 24 leilighetene lagt ut for salg, men noen visning er lite aktuelt. Prosjektet skal være ferdig i april 2019, og eventuelle kjøpere forholder seg foreløpig til illustrasjoner og plantegninger.

– Det er ikke noe særlig å ta med folk på en byggeplass med hensyn til sikkerheten, sier Hollingen, som viser Budstikkas utsendte rundt sammen med Trond Lønseth, daglig leder i Gjestestova AS og morselskapet Lønseth Eiendom AS.

Fra 50-tallet

Gjestestova ble bygget i 1952 av arkitekt Ole Lind Schistad, som tegnet hotellet med 42 senger, kafé, møtelokale, festsal og forretningslokaler. Fram til 1969 var eiendommen hotell og kafé, deretter ble den utleid til Distriktshøgskolen i Molde til 1994. De siste åra har lokalene huset Molde kulturskole og kafeen Latte Liten. (Se fakta)

Næring nederst

Første etasje skal forbeholdes næringsvirksomhet, forklarer Lønseth.

– Det kan bli ett næringslokale på 350 kvadratmeter, men kan også deles opp. Kanskje det kan leies ut til ungdomsklubb? Jeg leste at kommunen ikke har kommet i mål med lokaler, så dette kunne være en aktuell løsning, foreslår Lønseth.

I en tidligere bakgård skal det bygges over med skrått glasstak, hvor det blir rundt 12 meter opp fra golvet, og god belysning.

– Sokkelen i midten her skal kappes vekk. Det blir lyst og stilig, og kommer til å bli et lokale som skiller seg ut, sier Lønseth.

Største er 102 kvadrat

De 24 leilighetene fordelt på tre etasjer er i utgangspunktet små.

– De fleste leilighetene er på 30–40 kvadratmeter. Noen er mindre, noen er større, mens den største er 102 kvadratmeter og kan passe barnefamilier. De andre retter seg mer mot unge, enslige, førstegangskjøpere, eldre og pendlere. Nesten samtlige leiligheter har luftebalkong eller terrasse, sier Hollingen.

Mindre enn eksisterende

– Trengs disse leilighetene i Molde?

– I utgangspunktet har man nok å velge i, men disse leilighetene er i hovedsak mindre enn det som allerede eksisterer i sentrum i dag, sier Hollingen, som kan opplyse at prisen på de fleste ligger på 1,5 til 2 millioner kroner, mens den største har en pris på 4,3 millioner kroner.

– Tanken er at folk i etableringsfasen skal kunne kjøpe leilighet uten så mye egenkapital. Lokalbankene har ofte en pott hvor de kan gjøre unntak fra kravet til 15 prosent egenkapital dersom låneren har fast jobb. Dersom vi ikke får solgt, vil det trolig bli greit å leie ut. Jeg vil antyde en leiepris mellom 6000 og 8000 kroner for de fleste leilighetene, sier Lønseth.

Festlokale

Det er Røberg Bygg AS som er hovedentreprenør på Gjestestova-prosjektet. I underetasjen styrkes bærekonstruksjoner. Lokalet pusses også opp, og kommer til å bli tilpasset en eventuell leietaker, forteller Lønseth.

– Det er mye historie i veggene i kjelleren. Her har vært festlokale da Distriktshøgskolen holdt til her. I aulaen holdt Molde swing- og rockeklubb til. Kulturskolen har også utfoldet seg her nede. Det blir spennende å se hvem som vil leie her, sier Lønseth.