I løpet av torsdagen kommer flere etterforskere fra Kripos for å bistå i det tekniske etterforskningsarbeidet. Fra før har Molde-politiet fått bistand av Kripos til analyse, i tillegg til etterforskere fra Ålesund. Nå trappes etterforskningen ytterligere opp for å finne ut hva som har skjedd med Karoly Csenyi.

Ikke kjent fra før

Ingenting i Karoly Csenyis forhistorie kan nemlig så langt forklare hvorfor han plutselig skulle bli borte fra arbeid og bolig. Det er også grunnen til at politiet kort tid etter at den ungarske statsborgeren ble meldt saknet valgte å sette inn store ressurser i etterforskningen.

– Vi har ingen opplysninger som kan tyde på at det er sjukdom eller andre årsaker til at han er blitt borte. Det er ingen historikk eller klare ting å gå etter. Han er ikke kjent av politiet fra før. Det er heller ingen teorier som synes å stemme med en plutselig forsvinning. Derfor har vi valgt å sette inn mye ressurser for å finne ut om det har tilstøtt han noe, sier politiinspektør Knut Meek Corneliussen i Møre og Romsdal politidistrikt, som leder etterforskningen.

– Er det noe som tyder på at han er utsatt for noe kriminelt?

–Det er en mulighet som blir mer og mer nærliggende etter hvert som tida går.

Kollegaer meldte fra

Det var kollegaer av Csenyi som tok kontakt med politiet etter at 37-åringen ikke hadde møtt på jobb mandag 25. juni. Politiet gikk tirsdag ved 14-tida ut med savnetmelding og en beskrivelse av Csenyi, og ba om hjelp fra publikum.

– Vi har fått inn noen tips som vi jobber videre med. Vi anmoder publikum om å ta kontakt med oss dersom de har observert noe som kan settes i forbindelse med saka. Sjøl om det virker lite og ubetydelig i utgangspunktet, sier Corneliussen.

Godt skussmål

Karoly Csenyi har jobbet hos Møller Bil i Molde i flere år, over flere perioder. Både arbeidsgiveren og andre som kjenner Csenyi gir han et godt skussmål.

– Han blir beskrevet som en ordentlig kar, sier Corneliussen.

– Er han i konflikt med noen?

– Det kan jeg ikke si så mye om. Det er opplysninger vi er veldig interessert i å høre fra andre.

Overvåkingskamera

Karoly Csenyi ble sist sett ved DnB i Storgata i Molde natt til 23. juni kl. 01.00. Her slutter alle spor. Ingen vitner har så langt meldt seg og sagt at de har observert han ved banken på det aktuelle tidspunktet, men politiet er sikre på tidspunktet fordi han er filmet med bankens overvåkingskamera. Csenyi tok ut penger, men politiet vil foreløpig ikke gå ut med hvor mye han tok ut av minibanken.

– Men å kartlegge den økonomiske aktiviteten hans er selvfølgelig en viktig del av etterforskningen, sier Corneliussen.

– Var Csenyi sammen med noen da han tok ut penger?

– Vi har ikke opplysninger som tyder på det, men vi kan heller ikke utelukke det. Vi håper på hjelp fra publikum her.

– Har han vært på noe utested eller andre steder i sentrum før han tok ut pengene?

– Ikke som vi vet.

Sjekker grensa

Mobiltelefonbruken og andre elektroniske spor er også sentralt i etterforskningen. Politiet ville onsdag ettermiddag ikke si noe om mobiltelefonen til Csenyi er funnet og hva som eventuelt er funnet på den.

Politiet har sendt en etterlysning av Csenyi til grenseoverganger.

–Vi har sendt en etterlysning gjennom våre system. Så langt har det ikke gitt noe resultat, sier Corneliussen.

Dør til dør

Karoly Csenyi bor i en sokkelleilighet i Lyngvegen i Nordbyen i Molde. Han har ikke familie i Norge så langt politiet kjenner til. Etter det Romsdals Budstikke forstår dro kollegaer av den saknete til boligen da han ikke kom på jobb mandag morgen. Da Csenyi heller ikke var der ble politiet kontaktet.

– Hvordan så leiligheten ut da politiet kom dit?

– Det ønsker vi ikke si noe om nå, sier Corneliussen.

Boligen ligger i et svært rolig strøk med eneboliger, uten gjennomgangstrafikk. Etterforskere fra politiet gikk tirsdag kveld fra dør til dør i nabolaget for å samle informasjon og få klarhet i om noen har sett eller hørt noe som kan settes i forbindelse med forsvinningen. Boligen ligger tett inntil et turområde som består av mye tett vegetasjon. Det er også to tjern i nærheten som politiet har vurdert å undersøke nærmere. Politiet lette onsdag ettermiddag i området rundt boligen.

TOK UT PENGER: Den saknete 37 år gamle ungareren Karoly Csenyi tok ut penger ved DNB i Molde sentrum. Bilde fra overvåkingskamera frigitt av politiet Foto: Politiet/overvåkningskamera