BATNFJORD: Laget ligger likt med Eide og Omegn 2 øverst på tabellen, men gjemnesingene har en kamp mindre spilt. Vinner de mot Surnadal 2 torsdag kveld troner de alene på tabelltoppen til langt ut i august.

– Vi har vunnet alle de fem bortekampene vi har spilt. Det har jeg aldri vært med på før, det er ny rekord, sier spiller, lagleder og assistenttrener Håvard Kvendseth.

Har ikke hjemmebane

Men det var ikke gitt at det skulle bli sånn da sesongen startet. Før sesongstart ble det klart at gresset på Batnfjord stadion ikke hadde kommet seg helskinnet gjennom vinteren.

– En lang og hard vinter med en isbrann har ført til at vi har måttet spille alle vårkampene på bortebane. Vi har igjen en bortetur til Surnadal, så er det halvspilt, forteller altmuligmannen.

– Andre klubber på dette nivået har ofte vansker med å få med folk på bortetur. Hva er hemmeligheten for å få med spillerne?

– Mye av årsaka er nok at vi gjør det så bra, har et bra miljø og opplegg, og at mange av gutta er gode venner både på og utenfor banen.

– Vi er spente

– Tror du det kan ha utviklet seg et hjemmebanekompleks?

– Det er jo en god stund siden forrige hjemmekamp. Det kan bli spesielt å spille på gress igjen. Vi er spente på det, hvordan det kommer til å gå. Men vi legger opp til en måned med trening før første høstkamp. Høstsesongen begynner jo ikke før 16. august for vår del, så vi satser på en god måned med gresstrening før første kamp, sier Kvendseth.

– Er målet å rykke opp?

– Vi hadde vel en liten ambisjon om opprykk før sesongen, men det er ikke alle som vil det. Kanskje halvparten av spillerne har lyst til å rykke opp. Det blir jo litt mer satsing, litt mer trening og litt mer reise hvis vi det skjer, mer av alt egentlig, sier Håvard Kvendseth.

Minnegave til Zoltan

Ved siden av kunstgressbanen de trener på har det kommet opp to nye innbytterbenker. De er en minnegave til Zoltan Szabo, som gikk bort i fjor. Szabo hadde flere roller i idrettslaget.

– Zoltan bidro i Batnfjord i mange, mange år. Både som spiller, trener og oppmann var han en ressursperson å ha med seg. Jeg hadde han som assistent på a-laget her i flere år, forteller Kvendseth.

Utformingen av innbytterbenkene fikk han inspirasjon til hos torsdagens motstander.

– Vi har kopiert litt og sett hvordan Surnadal har sine benker. Gjennom tegninger og bilder fra dem er de bygd på samme måte, forteller han.

Færre flytter

Kaptein Marius Furset så mandagens trening fra sidelinja. En betennelse i akillesen holder han borte fra treninger, men ikke kamper. Han har tro på høstsesongen.

– Vi er stort sett lokale gutter her fra kommunen. I år blir det ikke så ille som tidligere år med at folk reiser bort for å studere når høsten kommer. Vi håper å fortsette den gode stimen, sier kapteinen.

Taper Batnfjord på Syltøran torsdag kveld, kan Surnadal 2 også ligge på 15 poeng. Da vil altså Batnfjord, Eide og Omegn 2 og Surnadal 2 ha like mange poeng inn i sommerpausen.

Men bare ett av lagene skal spille seks hjemmekamper på rad i høstsesongen.