Familiebedriften i Fannestrandvegen i Molde har fått i oppdrag å levere sine tjenester innen foliering til fylkeskommunens ferjer og busser.

– Kontrakten går ut på produksjon, montering og demontering av folie, fortrinnsvis til busser og ferjer. Det har vært en anbudsprosess. Mens hver enkelt jobb har vært ute på anbud tidligere, ble det i år lagt ut en rammeavtale. Avtalen ligger fast de neste to årene, så er det opsjon på ett år til og så ett år til. Så i alt kan den vare i fire år, forteller Helge Norli.

Tilrettelagt for busser

I 1972 startet han opp bedriften i Storgata. Etter at de en stund hadde tilholdssted i Enenvegen har de nå en lokasjon som passer godt for bussene som skal folieres.

– Her har vi stor plass utenfor, som gjør det lett å komme til for kunder med store kjøretøy, sier Norli.

Sju ansatte

Bedriften har sju ansatte. I tillegg til foliering leverer de print, skilt og dekor.

– I utgangspunktet har vi nok folk, vi går jo inn i avtalen fordi vi klarer det, sier Helge Norli. Han sier kontrakter av denne typen er mer utbredt i sentrale østlandsstrøk.

– Kontrakten er vår største noensinne. Det er ikke så ofte det er så lange kontrakter, lokalt er det som regel bare enkeltavtaler.

Over hele kloden

Det er ikke bare lokalt de har oppdrag. Gjennom norske firmaer har de blitt sendt til både Asia, Nord- og Sør-Amerika.

– Vi har sendt folk til Brasil, Canada og Malaysia på jobb. Det kan for eksempel være for å foliere skip innvendig. Det har vi også gjort på hurtigruteskip her i Norge, forteller Helge Norli.