Kjøpmann Tormod Dahle ble behørig takket av bygdefolket i Mittet på lørdag. Han har vært i butikken siden han stod bak disken sammen med bestefaren for 70 år siden. Da skaptes det som skulle bli kremmeren i bygda. I snart femti år har det vært Tormod som har styrt butikken. Siden 1969 har de holdt til i lokalene som han nå overlater til Gry Bertheussen. Hun skal drive det som har vært livsverket til Tormod Dahle. Ut på nyåret passer Tormod nemlig 80 år.

Takk fra bygda

Leder i Mittetdalen bygdelag, Tonje Dahle Hovde, fikk æren på vegne av bygda og sette ord på hva bygda følte nå når Tormod Dahle trekker seg tilbake. Hun minnet blant annet om at det ikke er mange som står i jobb i så høy alder før de gir seg. Etterpå vanket det blomster fra bygdelaget som takk. Dahle Hovde hadde også flere overraskelser.

– Vi veit og har sett at du er glad i å sykle, sa hun.

Dermed vanket det ikke bare blomster, men også en sykkelhjelm til Tormod.

– Vi liker ikke å se at du sykler uten hjelm kvitterte Tonje Dahle Hovde.

En rørt Tormod

Det som skulle få fram tårene hos den gamle kjøpmannen, var en flokk med store og små barn som dukket opp med en rose hver til «gammelonkel» Tormod.

– Dette var for mye for meg, sa en rørt Tormod Dahle.

– Jeg hadde ikke regnet med noe slikt, sa han til et fullsatt uteområde – også med folk fra flere nabobygder

Bygdelaget hadde stelt i stand en skikkelig markering med både rømmegrøt og kaffe og kaker – alt servert i et stort telt der de kunne nyte sitt måltid.

Ønsket velkommen

Den nye kjøpmannen, Gry Bertheussen, som startet 1. juni, ble også ønsket velkommen til bygda ved bygdelaget, der Tonje Dahle Hovde også overrakte blomster.

Bertheussen takket for både blomster og for den fine mottakelsen hun fikk da hun tok over butikken på Mittet. Hun sa også at så mange som mulig, både folket i Mittet og fra nabobygdene – og turister, var velkomne innom for en handel.

Hele markeringen ble krydret med musikkinnslag med Rauma spellemannslag. Kjartan Dahle og Einar Dahle var også med på å trekke minnene tilbake i tid da de benyttet anledningen til å takke Tormod. Noe Kristoffer Dahle også gjorde i et historisk perspektiv om handelen på Mittet.