Nesset Musikkfests egen «gallionsfigur», Lars Petter Bjerkeset, var blant de mange toppmusikerne som lot melodiene gjalle mellom de mektige fjellene. Og Frænas og Romsdals store spellemann, Ola Kvernberg, var av de som briljerte. Og som skal i ilden, på lufta, på vannet (her) – og likevel har plantet begge beina på jorda i helga.

– Det var jo helt «rått» å bli invitert med i år, og særlig her i Eikesdalen, for bestefaren min på morssida bodde jo her, sa fiolinisten etter endt økt sammen med Kirsti Huke.

Konserten ga gjenlyd både mellom fjellene og i den aldeles fulle salongen ombord på Mardøla. Og sannelig kvitterte ikke Ola med komposisjonen Ekko fra Eikesdal av sin morfar. Noe ikke minst foreldrene – i likhet med de andre passasjerene – satte pris på.

Kulinariske retter

Jommen disket ikke vertskapet opp med både mat og drikke, og cruiset kan noteres av festivalsjefen som en suksess.

– Ja, helt fantastisk! Tre utsolgte cruise samme dag, så da blir det ekstra mye spilling for oss i dag. Det blir jo noe på festivalpuben i kveld også, sier Bjerkeset.

Motordur og moll

Skipper’n og Kvernberg hadde kommunikasjon mellom låtene for å avstemme fart/stille på motoren, men både folk og musikere lot til å takle små bølgeskvulp og motordur like godt. Bare en salatbolle tok kvelden, men det var ingen som tråkket i salaten.

Foruten Magnus Malmedal Drågens hardtsvingende kompani – heri inkludert en bråte Red Hot-ere – og Kvernberg/Hukes innholdsrike avdeling med magiske fiolintoner i loop-ende galopp, trøorgel og mors rosemalte mandolin, imponerte Moldes egen Hanne Korsbrekke Askeland med arier som fikk nysnøen på de øverste fjelltoppene til å smelte.

Og Nesset Musikkfest 2018 fortsetter for fullt fredag kveld, lørdag og søndag.