Politikerne støttet imidlertid et tilleggsforslag fra Sps Harald Valved om at Molde kommune må be rådmannen jobbe videre for å finne en erstatning for banen. Dette ble lagt til som det fjerde punktet i vedtaket. Byggestart blir trolig våren 2019.

Det enstemmige vedtaket fra plan- og utviklingsutvalget om et nybygg av Idrettens hus ble torsdag også vedtatt i kommunestyret.

Ordfører Torgeir Dahl innledet saken ved å presentere formannskapets innstilling, på denne måten:

– Rådmannen støtter prosjektet som det står. Molde kommunestyre vedtar nybyggløsning for Idrettens hus, med de beskrevne løsningene for aktivitets- og støtteareal, og innenfor en kostnadsramme på 165 millioner kroner. Molde kommunestyre vedtar å bygge opsjonsareal knyttet til undervisningsareal oglærerarbeidsplasser for Møre og Romsdal fylkeskommune under forutsetning av at det kommer på plass en avtale mellom partene. Molde kommunestyre slutter seg til at rådmannen jobber videre med øvrig opsjonsarealibudsjettprosessen for 2019, leste ordføreren.

Ordføreren fortsatte med dette:

– Dette er et forslag jeg personlig kan støtte. Spesifikt står det ikke at tennisbanene skal være på området, men i dette forslaget står det heller ikke hva som gjøres for å ivareta denne.

Etter åpningen av saken, overlot han ordet til salen.

Tilleggsforslag

De fleste var enige om at det bør legges til rette for at tennisen må få fortsette.

Tilleggforslaget fra Harald Valved i Sp, som ble vedlagt av formannskapet, og lyder følgende.

– Så lenge som vi kan huske, så har det vært en tennisbane der det er i dag. Jeg synes det er synd hvis vi går til dette tiltaket, uten å forplikte oss til å erstatte den. Derfor overrasker det meg at det er en viss motstand over å ta med et sånt punkt i vedtaket. Det bør være et vedtak som sikrer tennisbanens framtid. Derfor forslår jeg at Molde kommune ber rådmannen jobbe videre for å finne en erstatning for tennisbanen, sier Harald Valved.

«Molde kommune ber rådmannen jobbe videre for å finne en erstatning for tennisbanene»

– Jeg foreslår at vi voterer over innstillinga i tre punkter. Vi har dette forslaget fra Harald Valved som et punkt fire. Jeg vil anbefale at vi følger dette forslaget, sa ordfører Torgeir Dahl.

Dette punktet fikk bred støtte, og punktet ble lagt til som punkt nummer fire i vedtaket. Det ble enstemmig vedtatt.

SV forsøkte seg med et mer forpliktende forslag «Ny tennisbane må komme med i planen», lik Frp foreslo og MDG støttet i formannskapet. Det fikk bare sju stemmer (SV 3, MDG 2 og Frp 2), og falt.

Mange ville ha et ord med i saken

Det var mange som hadde innspill til vedtaket til rådmannen fra plan- og utviklingsutvalget. En av disse var SVs Bjørn Jacobsen.

– Denne saken har en politisk bakgrunn. I dag er det 60 millioner som forsvinner herfra og opp igjen i idrettens hus. Vi bør nesten trille ut pengene i trillebårer, sa han til latter fra salen, før han fortsatte:

– I ti år har de jobbet med denne saken. Jobben har vært grundig og folkelig forankret. Jeg vil også ta med dette med tennis. De var der fra før, og det er noe vi alle bør forholde oss til. Hvordan dette skal løses, det skal ikke jeg komme med løsninger på. Vi tar fra tennisklubben noe de har bygget opp, og det er viktig at vi hører på dem, sa Bjørn Jacobsen(SV)

– Vi må huske at tennisen var jo der, de har en historie. Vi tar fra dem noe de har prøvd å bygge opp. Tennis er jo egentlig mer for høyresiden? Påpekte SV-eren til latter fra salen.

Kan komme bedre ut av saken

Eva Britt Mauseth (H) gikk spontant opp på talerstolen, og påpekte at tennisen kan komme bedre ut av saken enn de tror. Samtidig la hun ikke skjul på sin begeistring for at det endelig blir et nytt Idrettens hus.

– Hjertet mitt i dag sier gratulerer til idretten, for i dag skal vi vedta dette. Når Molde kommune forplikter seg gjennom sakspapirene å bevare tennisbanen, så tror jeg på det. Men jeg vil si til klubben at det går an å gå i dialog med kommunen, og komme mye bedre ut av dette enn forslagene her, sier Eva-Britt Mauseth.

– Det er mulig å komme ut av det på en mye bedre måte for tennisen ved å flytte til et annet sted. Det har jeg opplevd fra min egen idrett (hestesport, journ. anm.). Vi har flyttet flere ganger, men bygget opp tilhørighet der. Jeg vil anbefale tennisklubben å inngå et samarbeid med kommunen, ikke bare stå på sidelinja og kreve, sa Mauseth.

Roar Beck (H) advarte mot at en deling av uteområdet kan bli en dårlig løsning for alle parter.

– Ei løsning for tennisen vil komme som en delsak om uteområdet senere. Men hovedhensikten for området er en aktivitetspark. Etter mitt skjønn vil en deling av området mellom tennisbaner og aktivitetspark være to halvgode løsninger. Så får vi se hvilken løsning tennisen får.

En gladsak

Frank Stenløs fra venstre var med på å sette en stopper for prosjektet i fjor, men er nå glad for at prosjektet blir fullført.

– Dette er en gladsak. Vi vi venstre var med på å ta en time-out i fjor. Vi står på at det var riktig da. Ei nybyggløsning ser vi på som den beste løsningen. Vi ser også positivt på at det skal bygges i hel-tre, det vil gi hele området et løft oppe der. Vi støtter oss bak dette, og håper på ei løsning som alle kan være fornøyde med. Vi vi venstre vil også støtte Harald Valveds forslag.