Vi hadde en glad sak da vi i desember i fjor vedtok forprosjektet for Sjukehuset Nordmøre og Romsdal. I dag har vi en tilsvarende nedtur. Forsinkelsen som skjer med det nye sjukehuset i nordfylket, er svært beklagelig, sier styremedlem Ivar Østrem i Helse Midt-Norge.

Etter at styret var orientert av direktør for eierstyring, Nils Kvernmo, om det som har skjedd fram til anbudsprosessen for SNR ble vedtatt avlyst, tok Ivar Østrem ordet.

– Ett års forsinkelse har sin kostnad. Hva koster ett års forsinkelse? Spurte Østrem.

Han etterlyste også svar på om det er press i entreprenørmarkedet i Møre og Romsdal som har ført til at anbudsprisene ble så høye.

– Det går også massevis av rykter i forhold til hva som var årsaken til at anbudsprosessen ble avlyst, sa Østrem i styremøtet.

På spørsmål fra Romsdals Budstikke og Tidens Krav om hva som ligger i ryktene rundt anbudsprosessen, svarte Østrem:

– Det kan være konspirasjonsteorier, men det går rykter om at utviklingen av anbudet også skyldtes andre forhold. Det har vært motsetninger rundt sjukehusprosjektet tidligere, og det spekuleres i om noen ønsker å tenne fyr på bålet igjen, sier Østrem.

– Du antyder at det kan være intern splid som førte til at anbudet ble avlyst?

– Ryktene sier at det kan ha vært ønske om omkamp som har vært en medvirkende årsak. Jeg vet ikke hva som er realiteten, sier Ivar Østrem.

– Hvordan oppfatter de ansatte ved sjukehusa at Sjukehuset Nordmøre og Romsdal kan bli rundt ett år forsinket?

– Mange har sett fram til den dagen da nytt sjukehus står ferdig. Det blir en skuffelse når sjukehuset forsinkes, sier styremedlem Østrem.