Jurymedlem Ola Gjendem har delt de fire forslagene kommunen har fått inn til sin lukkede konkurranse på Facebook-gruppa «Du vet du er fra Molde når...». Innlegget har til nå fått over 30 kommentarer.

Etterlyser mer lek

Mange av kommentarene etterlyser flere muligheter til lek i forslagene og viser til byer som Hamar, Hønefoss og Åndalsnes. Noen vil ha både utsmykking og lek på Torget – altså begge deler – mens andre savner tanker rundt serveringssted.

Enkelte trekker fram sin favoritt blant forslagene, mens andre mener ingen av dem er gode nok. Noen mener vann vil skape problemer store deler av året, at stein er kjedelig og ikke innbyr til leik – og at en må unngå «rosa ormer».

Skal avgjøre torsdag

Etter at de fire forslagene til ny utsmykning på Torget ble levert innen fristen fredag 15. juni kl. 14.00, har juryen – som består av de samme personene som utsmykkingskomiteen – hatt ett møte. Det skjedde tirsdag.

– Vi hadde et godt møte, der det ble klart at vi har ulike refleksjoner rundt forslagene. Det var et veldig interessant og nyttig møte, sier Janny Meese, som leder juryen.

Den består ellers av landskapsarkitekt Arne Strømme, Molde kommune, kunstnerisk konsulent Liv Dysthe Sønderland, daglig leder hos Kunstsenteret Kristin Mandt Heim, Lone Kjersheim, arkitekt, Molde kommune, Hallvard Huse, arkitekt, Møre og Romsdal arkitektforening, Ola Gjendem, Molde Byes Vel.

– Betyr det at dere går for ett av forslagene?

– Jeg kan ikke forskuttere noe, her er alle muligheter fortsatt åpne, sier Meese.

– Er det noen av forslagene dere anser som særlig aktuelle?

– Det kan jeg heller ikke kommentere nå, sier Meese, og forteller at juryen skal ha et nytt møte torsdag formiddag – og at det da skal treffes en beslutning.

Enkelte spør seg om hvor det skal bli av Jazzgutten, som er fjernet fra nedre del av Torget i forbindelse med arbeidet med Sjøfronten.

– Jazzgutten skal tilbakeføres omtrent der den står i dag, sier landskapsarkitekt Arne Strømme.