Tross det dårlige været den siste tiden sykler hjemmetjenesten ved Bergmo Omsorgssenter hjem til pasienter på de nye el-syklene som nylig ble kjøpt inn.

– Vi har jo tenkt på dette veldig lenge. Tidligere har vi brukt vanlige sykler, men ofte trenger man motor for å komme seg opp de verste bakkene. Vi tenkte «nå slår vi til» da den fantastiske sommermåneden vi hadde kom. Dermed bestemte vi oss for å kjøpe vi inn to el-sykler, forteller enhetsleder ved omsorgssenteret, Hilde Oppigård.

Værskifte

Været snudde brått, med dårlige prognoser fremover. Likevel blir ikke syklene satt i skuret, forteller Oppigård videre.

– Vi håper jo på det fine sommerværet som var for et par uker siden, men vi blir ikke stoppet av litt regn. Vi har så mange tøffe folk i hjemmetjenesten at vi tar dette på strak arm. Noen har allerede syklet opp til Nordbyen!

Vanskeligere med bil

Hjemmetjenesten har tidligere hatt en dårlig bilpark på grunn av måten bilene blir brukt på.

– Det er ikke bra for motoren å kjøre bare et par hundre meter om gangen, og at bilen bare er i bruk i 30 sekunder før neste besøk. Da er det ikke rart at bilene etter hvert blir ødelagte, konkluderer Oppigård.

Dermed ble el-sykler en god løsning.

– Noen tenker kanskje at dette går utover brukerne, men vi er faktisk like effektive med el-syklene. Syklene har kurver både foran og bak slik at vi får med oss alt nødvendig utstyr. Med de nye syklene trenger vi ikke tenke på enveiskjørte gater, bommer, veier markert med innkjøring forbudt, mangel på parkeringsplass osv., forteller hjelpepleier Brit Bang Gule.

– Vi trenger heller ikke parkeringsbevis, og vi kan kjøre snarveier og stier. Vi kommer oss faktisk like fort frem, sparer miljøet, og får trim samtidig, forsetter sykepleier Gunn Bjørnerem.

– Vi kommer til å sykle så mye vi kan, avslutter begge.

Brit Bang Gule og Gunn Bjørnerem kommer seg fort frem og sparer miljøet samtidig. Foto: Ruth Elise Henden
Brit Bang Gule stortrives med de nye syklene. Foto: Ruth Elise Henden