Mens det tidligere år har vært parkeringsplasser som vanlig på Gørvellplassen, vil de bli erstattet i årets uke 29.

Mandag til lørdag

Da vil nemlig et samarbeid mellom Moldejazz, MFKs breddeavdeling og radiostasjonen 1FM overta området:

Stengt for biler

Nytt av året blir at det stenges for vanlig trafikk.

– Plassen har jo blitt brukt før også, tidligere hadde vi jo publikumstelt her. Det har vært bilparkering her, men det blir det ikke i år. Det blir i utgangspunktet stengt for biler, men mulighet for utrykning og varetransport til butikkene. Men det vil være forsvinnende lite, forteller Vestad.

Vil vise fram fotballskolen

– Det blir en treerbane med vant rundt som passer for barn. Den vil være åpen for dem som dukker opp og har lyst til å spille fotball, forteller Tove Berget i MFK Bredde.

Banen kommer i tillegg til deres fotballskole på Molde Idrettspark onsdag og torsdag (se egen sak).

– Mye av grunnen til at MFK Bredde skal ha en fotballbane midt i markedet er jo for å vise fram fotballskolen her nede i sentrum. Dette har vi samarbeidet for å få til i noen måneder nå, sier Ellisif Vestad.

Festivalradioen

Lokalradiostasjonen 1FM vil sende fra utkanten av det nye området.

– Vi har sending fra mandag morgen til fredag ettermiddag. Festivalsendingen varer fra sju om morgenen til fire på ettermiddagen. Det kan hende vi starter her ute fra klokka ti på formiddagen, men det blir uansett festivalradio også fra morgenen av, forteller Stian Viken i 1FM.

Fortsatt ledige boder

Ellisif Vestad forteller at det fortsatt er ledige boder for interesserte.

– Så håper jeg 1FM blir fornøyd og at det blir masse unger som spiller fotball og generelt mye folk, sier Ellisif Vestad i Moldejazz om prosjektet på Gørvellplassen.

Øyriket Romsdal: Området har også tidligere blitt brukt til andre ting enn bilkjøring og parkering. Her fra åpning av Øyriket Romsdal.Foto: Olav Skjegstad Foto: Olav Skjegstad
Der det store teltet står vil det bli fotballbane. Foto: Erik Birkeland