MOLDE/NESSET: Nessetgjelding og stabsmusiker Lars Petter Bjerkeset, som startet festival for å gi noe tilbake til hjembygda, blir rent lyrisk når han snakker om ett av de nye konseptene på årets festival, som starter torsdag.

– Vi har allerede tre utsolgte cruise fredag, men har også satt opp et morgencruise lørdag klokkal halv ti med Ensemble Allegria og Ole Christian Haagenrud, sier Bjerkeset.

–Ikke lenger bare min festival

Saksofonisten fra Rød forteller at en hel gjeng er i sving i Eidsvåg for å få alt på plass til helga.

– Det er det som er så fint. Det er ikke lenger min festival, det er mange sin, sier han.

– Hvordan er billettsalget?

– Vi har solgt rundt 60 prosent av billettene. Det er omtrent som forventet. Vi regner med at mellom 1.500 - 1.800 besøker musikkfesten i løpet av helga, sier Bjerkeset og legger til:

– Det er jo ikke hver dag en får oppleve en klassisk konsert i kufjøsen. Og mottakelsen av festivalen har vært fantastisk. Jeg var jo fole spent på om det gikk, i ei bygd der det bor 3.000, sier Bjerkeset.

Fra New York til Nesset

Festivalsjefen slår også et særlig slag for åpningskonserten med Ludvig Gudim, Frida Fredrikke Waaler Wærvågen og Ole Christian Haagenrud i kufjøsen på prestegarden.

– Fiolinisten Gudim fra Ås er et ungt supertalent som tar turen helt fra New York for å spille for oss. Så jeg håper mange kommer, sier Bjerkeset, som har fulgt ekstra nøye med værmeldingen de siste dagene.

– Hvor avhengig er festivalen av været?

– Vi har to utekvelder, men har i år satset ekstra på telt og varme. Så vi har faktisk mulighet til å huse 500-600 innendørs.

– Og myggen og knotten, er de invitert i år?

– Haha! Folk må smøre seg godt inn og kle seg. Og så blir en jo varm av å være på festival sammen med andre. Det er jo dét festival handler om!

Album med Angelina Jordan

Ellers trekker Bjerkeset fram Ola Kvernberg som gleder seg til å være årets husartist, og konserten med Red Hot lørdag – som for første gang får selskap av strykere på scena.

– Det tror jeg blir unikt både for oss og for publikum. Og vi har alltid drømt om å få med Ola Kvernberg på scena. Nå kommer Amund Maarud i tillegg!

I tillegg til å fly høyt med musikkfesten, kan Bjerkeset skilte med en rykende fersk utgivelse med korpset han vanligvis blåser i, Forsvarets stabsmusikkorps.

– I november spilte vi inn album i Rainbows studios med Angelina Jordan, med tittel «It’s magic», en innspilling av en rekke kjente jazz- og storbandlåter. Samarbeidet kom i stand via en av hennes tidligere samarbeidspartnere. Det var helt rått, jeg kan ikke begripe at en 12-åring kan synge slik. Jeg var produsent og fikk til og med spille litt jazz!, forteller Bjerkeset.

– Angelina Jordan og stabsmusikken høres ut som et spennende prosjekt på neste års festival?

– Med 39 musikere i korpset og en Angelina Jordan som bor i Los Angeles krever det litt, men ja, det skulle jeg gjerne likt å få til...!

HVA: Nesset Musikkfest 2018

TID OG STED: Nesset Prestegard/Eikesdalsvatnet 21. - 24. juni

– Jeg begriper ikke at det går an å synge slik som 12-åring, sier Bjerkeset om samarbeidet mellom Forsvarets Stabsmusikkorps, der han jobber til daglig, og den unge stjerna Angelina Jordan. Foto: Privat