I fylkestinget i Ulsteinvik kom Wold med forslag om å ta det omstridte gigantprosjektet ut av investeringsprogrammet. Det ble nedstemt. I stedet vil fylkestinget ha flere utregninger og så avgjøre skjebnen til Nordøyvegen i egen sak under fylkestinget til høsten.

Men SV-politikeren mener man vet nok allerede, og at prosjektet må stoppes før konsekvensene blir enda større og merkbare for folk på andre og viktige områder.

– Nordøyvegen kommer til å gå utover sikkerheten til vanlige folk. Vi har ikke engang økonomi til å oppfylle sikkerhetskravene i tunnelforskriften slik situasjonen er i dag. Bygger vi Nordøyvegen, vil økonomien bli enda verre og konsekvensene større, sier Wold til Rbnett.

For mange x-faktorer

SV har vært imot Nordøyvegen lenge. Den siste kostnadsprekken på 800 millioner kroner gjør prosjektet enda mer urealistisk, mener Wold

– Alle x-faktorene og kostnadsprekken vil gjøre at vi ikke får gjort nok med det økende vedlikeholdsetterslepet på de øvrige fylkesvegene. Vi får heller ikke gjort nok med viktige prosjekter knyttet til flom og ras, eller bygget nok gang- og sykkelveger. Vi får heller ikke sørget for miljøteknologi på ferjekaiene, sier Wold.

– I tillegg truer vegprosjektet muligheten til å bygge skolebygg, og driften av tjenestene. Det må kuttes vanvittige summer i både drifts- og investeringsbudsjettet til fylkeskommunen framover. Da kan vi ikke prioritere Nordøyvegen. Vi vet mer enn nok om økonomien i fylkeskommunen og kostnaden med Nordøyvegen til å forstå at dette ikke henger sammen, sier Yvonne Wold.