Da saka gikk i tingretten i juni i fjor, ble moldemannen som var gründer og daglig leder for Bygg Consult og Omsorgsbygg, dømt til fengsel i to år og åtte måneder, åtte av dem betinget.

Romsdal tingrett fant ham skyldig i utroskap for et samlet beløp på nesten tre millioner kroner, i tillegg til brudd på en rekke økonomiske lover. Dommen mot denne mannen var i samsvar med aktor Magne Nyborgs påstand.

Kvinna delvis frikjent

Mannens tidligere kone ble dømt til 60 dagers ubetinget fengsel – vesentlig mindre enn de fem månedene aktor hadde påstått. Bergenskvinnen ble dømt for grov utroskap for et samlet beløp på 176.000 kroner.

Styrelederen fra Fræna ble dømt for grov utroskap for til sammen drøyt to mill. kroner. Han ble dømt til to år og tre måneders fengsel, åtte av dem betinget på grunn av lang saksbehandlingstid.

Begge parter anket

Alle de tre tiltalte anket dommen. Statsadvokaten anket da den delvise frifinnelsen av kvinna, og vil ha henne dømt for alle postene i tiltalen.

Tingretten mente hun handlet grovt uaktsomt, men at det ikke var bevist at hun handlet med «forsett og vinnings hensikt», slik som straffebestemmelsen for utroskap krever.

Ifølge statsadvokat Nyborg vil runden i lagmannsretten brukes til å bedre belyse at saka ikke hadde så lang liggetid hos politiet som antatt i tingretten.

Dette omgjorde nemlig en vesentlig del av fengselsstraffene til ubetinget fengsel sist.

Skiftet forsvarer

Daglig leder og styreleder forsvares som sist av duoen Dag Drevvatne og Erling Olav Lyngtveit, sistnevnte fra advokatfirmaet Hjort DA.

Men kvinna har siden sist skiftet forsvarer, fra Therese Agnete Theodorsen Heggedal til advokat Nils Christian Langtvedt fra samme firma.

Retten, som settes i lagmannsrettssalen hos Romsdal tingrett på Fylkeshuset, ledes av lagdommer Dag Brathole.