NESSET: – Dette blir så fantastisk bra, sier avdelingsleder Kristine Gussiås – og får full støtte fra kommunens prosjektleder Anita Marie Meisingset, byggeleder Terje Angvik i Angvik Byggkompani og Olav Sandø som er leder for brukerutvalget ved Nesset omsorgssenter.

Artikkelen var først publisert i Driva.

Har gledet seg

Driva er invitert med på omvisning dagen før beboerne flytter inn. Det er to grupper for demente beboere med åtte rom i hver gruppe som skal gjøres ferdig. I tillegg skal det også etableres et dagsenter for pasienter med demenssjukdom med inntil ti plasser. To rom på sjukeheimen er nyoppbygd som rehabiliteringsplasser.

De første beboerne kunne ta i bruk nye rom og nye fellesarealer sist onsdag. Avdelingsleder Kristine Gussiås sier både ansatte og beboere har gledet seg.

– Vi får en helt ny hverdag. Alt er nytt. Vi har fått nye hjelpemiddel på plass, noe som gjør hverdagen enklere for oss ansatte. Det er montert takheis på alle rommene og vi har fått elektrisk justert høyde både på toalett og vask. Alle rommene blir likt møblert. Rommene har solskjerming mot sør og vest. Nei, dette blir flott å få ta i bruk, sier Gussiås.

Problem med golvet

Det er Angvik Byggkompani som har hatt totalentreprisen på renoveringen/ombyggingen. Oppdraget er det største og mest komplekse enkeltprosjektet de noen gang har hatt.

Byggeleder Terje Angvik sier prosjektet består av flere delprosjekt der de skal være ferdig med oppdraget sitt i løpet av november.

– Har renoveringen gått greit uten større utfordringer undervegs?

– Vi støtte på noen utfordringer med golvet. Da vi reiv av gammelt golvbelegg viste det seg at avrettingsflyten i hele hovedetasjen hadde løsnet fra betongelementene. Dermed måtte dette arbeidet gjøres på nytt. Det har ført til noen ukers forsinkelse på hele prosjektet.

Stolt byggherre

Prosjektleder Anita Marie Meisingset sier kommunen som byggherre er stolt av å få vise fram nybygget - og ikke minst å få ta det i bruk.

– Det er blitt veldig fint her. Jeg må få benytte anledningen til å takke både ansatte, beboere, pårørende og entreprenørene for å ha vært hensynsfulle. Det har vært utfordringer for alle, kanskje først og fremst for de ansatte og entreprenøren. Alle har vært smidige. Det har vært suksessfaktoren her, sier Meisingset.

– Vi har også hatt god hjelp i byggeprosessen i form av byggherreombud og politisk byggekomité. I byggekomiteen sitter Arild Svensli som leder, Mellvin Steinsvoll og Svein Atle Roset er medlemmer i komiteen.

Olav Sandø er leder for brukerrådet ved Nesset omsorgssenter.

– Det er på tide med en så omfattende oppgradering av bygget. Dette er framtidsrettet og vil gi en annen hverdag, spesielt for de ansatte, sier Sandø.

Døgnbemanning i Vistdal

Enhetsleder for helse og omsorg, Jan Karstein Schjølberg, deler oppfatningen av at det er et nødvendig og flott løft som nå blir gjort.

– Det har vært opp gjennom åra vært mange politiske diskusjoner om hvor demensavdelingen skulle være. I Eresfjord eller i Eidsvåg. Nå er i alle fall det avklart.

– Det er blitt ni færre plasser ved NOS etter ombyggingen. Hvordan skal disse erstattes?

– De skal erstattes av omsorgsboliger i det nye helsehuset når det står ferdig. Fram til helsehuset er++ innflyttingsklart har vi oppgradert Vistdal bofellesskap med døgnbemanning. Der er det nå ni plasser, like mange som vi «mister» på NOS. Både ansatte og beboere er flyttet over til bofellesskapet i Vistdal. Vi hadde 57 institusjonsplasser i Nesset ved inngangen til 2017. Vi hadde like mange ved inngangen til 2018.

– Hva skjer med bofellesskapet i Vistdal når helsehuset står ferdig?

– Det vil tida vise, sier Schjølberg.