– Ålesund er viktig, men det står ikke om liv. Gjermundnes er fullstendig utdatert og må oppgraderes nå, sa Kristin Sørheim fra Senterpartiet.

Da var under fylkestingets behandling av investeringsprogrammet for skolebygg at Senterpartiet og Venstre ville ha naturbrukskolen Gjermundnes videregående skole i Vestnes oppover på prioriteringslista, på bekostning av Ålesund videregående skoles nybygg til over 400 millioner kroner.

Ålesund tåler å vente

– Det må være lov med politisk skjønn her. Ålesund vgs tåler å vente to-tre års tid. Det står ikke om liv. Det har vært en enorm satsing i Ålesund, sa Sørheim.

– Gjermundnes er i en særstilling. Skolen er den eneste i sitt slag i fylket og den er fullstendig utdatert og må rehabiliteres, fortsatte Sørheim, og foreslo å flytte Gjermundnes til nummer fem på prioriteringslista og Ålesund vgs. ned til nummer ni.

Fikk ikke flertall

Gunn Berit Gjerde fra Venstre fulgte opp:

– Gjermundnes er en skole som ikke tjener næringa slik den er nå, sa Gjerde. Også SV og Krf støttet forslaget fra Sørheim.

– Skal vi satse på ungdommen må vi gi de fasiliteter, sa Knut Støbakk fra Krf.

Forslaget om å løfte Gjermundnes opp på bekostning av Ålesund fikk 19 stemmer, fem for lite til flertall.

– Må bygge videre

Vestnes-ordfører Geir Inge Lien (Sp) kjempet også hardt for skolen, men måtte se at det ikke holdt helt fram.

– Men det var mange som var oppe på talerstolen og frontet Gjermundnes. Det blir knallharde prioriteringer i fylket i årene som kommer, men det var stor støtte i salen og det må vi bygge videre på, sier Lien.