MOLDE: Kristine Gjelsten Haugen er et ubeskrevet blad for de aller fleste. Jenta fra Lommedalen i Bærum er med i sin første sesong på landslaget, har aner fra Tomrefjord og har tidligere stått på ski i USA. Nå tar hun steget opp på det øverste nivået.

– Dette blir den første ordentlige sesongen i verdenscupen for min del, og målet mitt er å etablere meg rundt topp 15. Det ser på som et naturlig mål, sier den ferske landslagsjenta.

Selv om hun er oppvokst på Østlandet, har hun tilbragt mye tid i Romsdal.

– Mamma er herfra, og bestefar sin familie er fra Fiksdal, så jeg har mye familie her oppe. Vi har fortsatt et sommerhus her oppe, men jeg har faktisk ikke fått testa å stå på ski her enda. Men nå har jeg investert i randonee-ski, så da bør det bli noen toppturer, sier hun.

Veien hun har tatt via USA er utradisjonell, og hun sier det ikke alltid var like lett å kombinere ski med skole.

– Der borte hadde man ikke de samme forutsetningene, og nivået var ikke like bra. Jeg fikk brukt mindre av hverdagen til å stå på ski. Men jeg fikk kjørt konkurranser, si hun.

Vokst opp med Mowinckel

De to nåværende lagvenninnene kjenner hverandre godt fra før. De har både vært lagvenninner og konkurrert mot hverandre tidligere.

– Vi har vært lagvenninner både på ungdomslag og på Europa-cup-laget, og vi var relativt jevngode da vi var yngre. Men hun hadde overtaket i fartsdisiplinene. Der har hun alltid vært sterk. Det er veldig gøy å se de stegene hun har tatt, og nå har hun blitt ei man ser opp til, sier Gjelsten Haugen.