Den tradisjonelle Eldestafetten gikk av stabelen søndag. og før start ble stafettens grunnleggere Erling(85) og Elly Elde(82) hyllet av løpsleder Bjarne Sjåholm og arrangør MOI orientering. Han sier til Romsdals Budstikke at de to har betydd alt for stafetten og orienteringsmiljøet.

– Erling og Elly Elde er spesial-invitert hvert år. De startet stafetten og holdt den i gang. De la det gode grunnlaget. Derfor fortjener de denne hyllesten i dag, sier Sjåholm.

Han seier at det har blitt en tradisjon som er viktig å holde i live.

– Stafetten er fast på terminlista til Møre og Romsdals orienteringskrets, og er svært tradisjonsrik. Det er viktig å holde tradisjonen i live, sier han.

Hovedpersonene selv visste lite om det som skulle foregå på forhånd, og ble tatt på senga da de fikk overrakt blomster og andre gaver fra Sjåholm før start.

– Dette ble nesten for mye, og ikke minst veldig overraskende, sier en smått overrumplet Elly Elde, og får støtte av ektemannen.

Årlig høydepunkt

De mimrer tilbake til starten, og sier det i mange år var et årlig høydepunkt.

– Dette var noe vi så fram mot hvert år. I starten ringte vi rundt til alle vi kjente for å sørge for at vi hadde nok deltakere. Den første gangen hadde vi 33 lag til start. Den gangen gikk starten oppe i Molde-dalen. I begynnelsen kalte vi det klubbstafett, men etterhvert var det vel noen som mente at navnet vårt burde være med, sier Erling.

– Orienteringa har gitt oss utallige store opplevelser, og vi har fått venner som er som familie for oss, sier Elly

Skulle gi seg etter 20 år

– Vi hadde aldri i livet sett for oss at det skulle bli så stort. Etterhvert som årene gikk hadde jeg lyst til å slutte å arrangere, faktisk. Da vi feiret 20 år skulle det egentlig være den siste, men Erling ville ikke gi seg. Derfor tok vi fem år til.

– Siden den gang har vi vært her som gjester stort sett hvert år, sier hun.

At MOI overtok var de svært glade for.

– Kreftene var vekke for ti år siden, og det var kjekt at noen ville overta. I dag har vi ingenting med stafetten å gjøre, men det er veldig kjekt at noen viderefører den.