Gratiskonserten på Rådhusplassen lørdag kveld var den første for D'Sound siden Mirjam Omdal tok over som vokalist etter Simone Eriksrud.

Den nye sammensetningen har kommet med en ny singel, og etter sommeren slippes en til.

– Målet er at vi skal lage mer musikk sammen, sier Jonny Sjo.

Den hjemvendte bassisten og resten av bandet møtte Romsdals Budstikke backstage et par timer før konserten. De bedyrer at vokalistens valg om å slutte ikke kom overraskende på dem.

– Det er viktig å få fram at vi har visst veldig lenge at Simone ikke vil holde på med musikk lenger, forteller trommeslager Kim Ofstad.

– Rå sangerinne

– Hva er forskjellen fra det gamle bandet?

– Lydbildet er vel mye det samme, men Mirjam har en annen type stemme. Vi er heldige som har fått ei så rå sangerinne som Mirjam inn, sier Jonny Sjo.

Han gledet seg til å spille i hjembyen.

– De tingene vi har gjort med D'Sound i Molde har vært blant våre største opplevelser. Fra Kulturhuset i 1999 og til i fjor i Alexandraparken, som ble skikkelig kult. Og så blir det minnerike ting. I fjor ble det Simone sin siste konsert med oss. Det er utrolig stas å bli spurt om å komme hit for å spille konserter og på festivaler, sier den prisbelønna bassisten.

Stresser ikke med album

– Dere har alle prosjekt på si. Er det en del av det å være musiker i 2018?

– Hele musikkbransjen har forandret seg i løpet av de siste tre åra. Det gjelder særlig med tanke på hvordan platebransjen fungerer med streaming og hvor fort ting går. Den nye teknologien gjør at ting går veldig mye kjappere, men jeg liker hvordan det er nå. Det er enklere å slippe musikk nå enn før, sier Kim Ofstad.

– Hva med albumformatet?

– Et album er alltid aktuelt, så lenge det albumet blir veldig bra. Men vi har jo i løpet av de siste åra stort sett sluppet singler. Lager vi en låt som vi synes er kul, gir vi den ut. Vi stresser ikke med at vi må lage et album, men vi kommer nok til å lage flere, sier trommisen.

Løkta under Moldejazz

For Jonny Sjo sin del blir det flere turer til Molde i løpet av sommeren. Et av hans andre prosjekt er bandet Wigthis, som spiller på Løkta 21. juli – samtidig som Moldejazz.

– Wigthis er mer et kompisprosjekt, men det handler om musikk og musikkglede på samme måten der også. Jeg digger å holde på med musikk, fastslår Jonny Sjo.