Sekkjepåsedagen i Vistdal var lagt opp som ramme rundt handel og god prat, og ble en flott 10.-årsmarkering.

– Vi både takknemlige og stolte av at dere finner vegen til Vistdal år etter år! Det har nesten aldri vært flere som har funnet vegen enn det er i år, sa leder i bygdelaget, Gry Bertheussen.

Sekkjepåsedagen er bygdas store dag. Alle her har jobbet for å stelle i stand til denne dagen.

– Når det da kommer folk fra hele fylket og vel så det, er vi veldig fornøyde, sier Bertheussen.

Det var heller ingen ulempe at været viste seg fra godsida.

Laks, pølser og hudkrem

Alle markedsdager lever sitt eget liv, så også med Sekkjepåsedagen. 10–15 boder solgte alt fra laks og pølser til hårprodukter, forsikring og medlemskap i Pensjonistforbundet.

Området ved Coop–en var en flott ramme for bursdagsbarnet.

I tillegg til bygdas egne folk, kom det gjester fra Sunnmøre og Nordmøre og sjølsagt nabokommunene.

Haiker fra Texas

Ja, helt fra Texas var det en som fikk sitt første møte med Sekkjepåse:

– Dette hadde jeg ikke i min villeste fantasi trodd jeg kunne bli med på, sa 19-åringen Elliat Trahn fra USA.

– Jeg er på haiketur gjennom Norge. Fikk haik med Arild Mittet og her sitter jeg og spiser Sekkjepåse som en rutinert vistdaling, ler han.

– Dette blir et høgdepunkt og en flott lørdag sa han.

Tok middagen i Vistdalen

Elliott var ikke den eneste som fikk sitt første møte med Sekkjepåse lørdag. Ann Edel og Magne Vassgård fra Eide hadde tatt turen og gjorde unna middagsmaten i Vistdal.

– Hvordan smakte det?

– Dette var en positiv opplevelse, sier paret.

Lang kø

Vistdalens stolthet er tydeligvis en populær rett, av den lange køa å dømme.

PS: Lurer du på hva sekkjepåsen består av? Poteter, spekemat, flesk, løk, salt, pepper, timian og hvetemel.

Dette males, og kokes i lerretsposer.

Serveres med grønnsaker og litt smeltet fett.