Follo – Træff 2-1:  Træff-trener Magnus Oltedal legger ikke skjul på frustrasjonen over at ballen ikke så ut til å ville i mål.

Selv om grønntrøyene tok en oppskriftsmessig ledelse, evnet hjemmelaget å snu kampen etter to scoringer signert Follo-spiss Kristian Seteklev. Træff-trener Magnus Oltedal var tydelig frustrert over det store antallet sjanser Træff skapte uten å få uttelling i dag.

– Dette er en kamp vi burde vunnet, enkelt og greit. Vi var det klart beste laget, og det er presisjon det skorter på i dag. Kampen burde vært avgjort allerede til pause, men når vi ikke er effektive nok straffer det seg, sier Oltedal til Rbnett etter kampen.

Treneren presiserer at sjansesløseriet ikke bare var typisk for denne kampen, men at det har vært en liten trend de siste kampene.

– Dette har skjedd oss en del i det siste. Vi har produsert mye sjanser de seneste kampene, men vi er inne i en periode hvor det bare ikke stemmer for oss. Det går normalt år mellom en sånn rekke av kamper, og nå befinner vi oss midt i den. Det blir en viktig kamp allerede nå neste helg mot Ready, og vi må sørge for å sette sjansene våre mot dem, sier treneren.

Unødvendige scoringer imot

Follo scora på sin første målsjanse i kampen, og fikk den viktige utligninga bare minuttet før pause. At de har sånn uttelling er frustrerende, mener treneren.

– De scorer på sin første sjanse i kampen, og den kommer etter en bakromsball, sier treneren.

Men om den første scoringa var mot spillets gang, var nok den andre enda vanskeligere å svelge for Oltedal. I forkant av 2-1 scoringa mistet Lars Ramberg Hauson ballen som bakerste mann, og forærte hjemmelaget ledelsen. Det skal ikke skje, konstaterer treneren.

– Den scoringa kommer etter en personlig feil på bakerste mann, som var under press. Det er sånt som kan skje, men som ikke skal skje, sier han.

Luke oppover på tabellen

Med dagens tap gikk Follo opp på 22 poeng på tabellen, og er for øyeblikket fem poeng foran Træff. Det er fire poeng opp til Molde 2 på tredjeplass, men MFK har en kamp mindre spilt.

– Poengavstanden er det siste jeg fokuserer på akkurat nå. Nå har vi viktige kamper inn mot ferien, og den viktigste er alltid den neste. Vi skal plukke poeng, og vi henger med i toppen der vi skal være, sier han.

Træff har nå fire kamper igjen før avdelinga tar ferie i midten av juli. Den neste førstkommende søndag klokka 17.00 mot Ready.