Fire inviterte kunstnere har nå levert sine forslag til utsmykking av den vestlige delen av Torget i Molde, et langt og smalt areale på 5x45 meter. Forslagene er nå presentert på kommunens nettside, forteller utsmykkingskomitéens leder og kultursjef i Molde kommune, Janny Meese.

– Er dere fornøyd med de innkommende forslagene?

Juryen samles tirsdag

I juryen, som også utgjør utsmykkingskomitéen, er i tillegg Liv Dysthe Sønderland (kunstnerisk konsulent), Arne Strømme (landskaparkitekt i Molde kommune), Lone Kjersheim (arkitekt i Molde kommune), Kristin Mandt Heim (daglig leder, Kunstsenteret), Hallvard Huse (arkitekt), Ola Gjendem (Molde Byes vel). Den er ikke forpliktet til å gå videre med noen av forslagene dersom de ikke svarer til mål og forventninger.

– Ligger det an til at dere vil gå videre med ett av forslagene?

– Juryen samles på tirsdag, da vet vi mer, sier Meese, og legger til at en eventuell vinner skal kåres allerede i uke 25, altså i neste uke.

Vinneren skal deretter lever et gjennomarbeidet prosjekt i november i år, mens selve verket skal oppføres når Torget ferdistilles innen utgangen av 2019.

Kriteriene er at kunstverket inviterer til lek og aktivitet, samt at det har et element av vann.

Kunstner fra Molde

De fire inviterte kunstnerne som har levert forslag til den lukkede konkurransen er Siv Bugge Vatne, Anders Krüger/Marianne Levinsen, Alexander Stav og Jacob Dahlgren.

Ursonate og panorama

Krüger/Levinsen har kalt forslaget sitt «Molde Ursonate». Det består av skiferheller som man kan sitte på, dynamiske LED-lys og audiosensorer som aktiverer fontener i forhold lyden på torget.

Alexander Stav har kalt sitt forslag «Moldepanoramaet». Det er en stedsspesifikk skulptur; et utstnitt av fjellformasjonene. Den er utformet fra blokker av lys granitt i ulike nivå, med 15 ulike vannfontener integrert.

På denne delen av Torget skal det bli kunstustykking. Fra venstre tre av de fire kunstnerne: Siv Bugge Vatne, Alexander Stav og Jacob Dahlgren. Foto: Bjørn Brunvoll Foto: Bjørn Brunvoll