20 stillinger i Utdanningsdirektoratet skal etter planen flyttes ut fra Oslo innen 2022. Hvor disse stillingene havner, er uvisst i dag, men Møre og Romsdal fylkeskommune jobber for at de statlige arbeidspassene kommer til Molde, hvor Utdanningsdirektoratet har avdeling fra før. Konkurrentene er Bergen og Tromsø.

Dette er ønskelista:

Her er lista over statlige arbeidsplasser Regional- og næringsavdelingen har engasjert prosjektleder Oddbjørn Vassli til å jobbe videre med:

1. Arbeidet for å få de rundt 20 statlige stillingene i Utdanningsdirektoratet lagt til Molde.

2. DogA industridesign lagt til Sunnmøre. Dette er arbeidsplasser tilknyttet stiftelsen Design og Arkitektur.

3. Nasjonale oppgaver i Konfliktrådsekretariatet legges til Møre og Romsdal.

4. Nasjonalt ombud for eldre, pasienter og brukere legges til bruker- og pasientombudet i Kristiansund. Dette ombudet kan gi mellom fem og ti nye arbeidsplasser.

5. Nasjonalt ferjekontor legges til Møre og Romsdal. I dag er det en rekke fylker som hver for seg arbeider med ferjespørsmål, for eksempel lager kravspesifikasjon og setter standarder for nye miljøferjer, ferjekaier og ferjelemmer. Fylkeskommunene håndterer hver for seg markedet, der prisene på ferjeanbudene viser seg å stige for hver nytt anbud som lyses ut. Stortinget har bestilt en utredning om nasjonal ferjestrategi Et nasjonalt ferjekontor kan gi minst 20 nye arbeidsplasser. Det er ikke bestemt hvor i Møre og Romsdal et slikt nasjonalt ferjekontor bør ligge, men Molde har det regionale vegkontoret og hadde i mange år hovedkontoret for ferjedrift i MRF og seinere Fjord 1.

6. Senter for helseinnovasjon i Kristiansund. Dette senteret er en nyvinning. Ideen om et slikt senter for helseinnovasjon ble lansert etter at Helse Midt-Norge vedtok å bygge fellessjukehuset på Hjelset, legge ned sjukehusa i Molde og Kristiansund og lage et distriktsmedisinsk senter i Kristiansund.