Det sier Eva Kristin Ødegård, daglig leder ved Moldebadet KF.

På formannskapsmøtet 12. juni kom det fram at Moldebadet har et periodisert merforbruk på 1,6 millioner kroner i første tertial og estimerer et underskudd på 4,3 millioner kroner i 2018.

Fint vær ødela

– Hovedårsaken til merforbruket er at det har vært lavere besøk på grunn av unormalt fint vintervær og en unormal varm vår. Vi har omtrent 700.000 kroner i tapt inntekt på grunn av dette, sier Ødegård.

I årets første fire måneder var 43.625 gjester innom Moldebadet, ned fra 47.493 i fjor. Det er 5000 færre gjester enn budsjettert så langt i år.

Med ny teknisk sjef fra 1. november i fjor har nye system blitt innført:

– Inntektene fra årskort og klippekort blir nå periodisert ut fra bruk og ikke salg. Her vil pengene komme inn i regnskapet, men det kan ta opptil to år før de blir regnskapsført. Dette er en overgang for foretaket og vil jevne seg ut over år, forteller Eva Kristin Ødegård.

Økte priser

Som Romsdals Budstikke har skrevet om tidligere, har badet fått kritikk fra revisor for å regne med altfor høge besøkstall. I år er forventet besøkstall justert ned til 128.000 fra 140.000 i fjor. Samtidig er prisene oppjustert.

– Dagsbillettene og bedriftsbilletter har en prisøkning på ni prosent. Det er for tidlig å si om høge priser også er årsaka til lavere besøk, sier Ødegård.

Mange andreklassinger

Fra nyttår startet Moldebadet en kampanje hvor alle andreklassinger (barn født i 2010) i Romsdal fikk gratis årskort. Dette tiltaket, hvor barna må ha følge av en svømmedyktig badende voksen, har fått gjester til badet:

– Det har vært mange positive tilbakemeldinger rundt dette tilbudet. Totalt har 387 andreklassinger årskort, av de rundt 700 som har fått tilbud om det, forteller daglig leder ved Moldebadet KF, Eva Kristin Ødegård.