I år er det tredje gang Noise inviterer til sommershow i Bjørnsonhuset. Dette år skal publikum få se pur danseglede.

– Vi har alltid hatt et tema for våre sommershow, og i år er det «Just dance», forteller styreleder, showansvarlig og danser Lena Simensen.

Mye trening

Danserne har øvd i et halvt år foran showet, og det er en godt forberedt gjeng som kommer på scena på søndag.

– Noise har et veldig profesjonelt opplegg og dyktige trenere. Nikita Kistochka, Liza Kyselova og Eskild Eriksen Sørflaten har vært trenere, hvor Niktita er hovedtrener og står for koreografien, forteller Simensen.

200 dansere

Publikum i Bjørnsonhuset får se et variert show med mange dansere i ulike aldere.

– Det blir et veldig stort show med dansere fra barnehagealder og opp til eldstemann på 50 år. Totalt ligger vi rundt 200 dansere i klubben, så det blir nok å følge med på.

Dyktige dansere

Danserne skal opptre i ulike dansearter.

– Det blir litt hiphop, moderne dans og jazzfunk i alle ulike alderstrinn. Dessuten kan man glede seg ekstra til å se Noise danse formation, hvor det blir veldig mye liv i dansen, forteller Simensen som lover dans på høgt nivå.

– Molde stiller sterkt i dans og er på ingen måte bare en fotballby. Det er flere norgesmestere på scena, og mange fra danseklubben blir tatt ut for å representere Norge i EM og VM. Noise har et godt navn i danse-Norge, og det er litt kult.

Adrenalinkick

Fire show på to dager kan høres mye ut, men Simensen er ikke bekymret for akkurat det.

– Det blir tøft, men ungene blir jo bare å glade av å danse. Når de er ferdige, vil de bare danse mer. Det er jo et adrenalinkick å gå på scena foran et stort publikum, forteller hun.

Simensen skal også sjøl være på scena som danser.

– Jeg er nok mer nervøs enn barna jeg, men det blir bare utrolig artig, sier hun.

Tidlig ute

De to forestillingene på søndag er åpent for publikum, og Simensen ber folk være raske med å skaffe seg billetter. I hvert fall om de ønsker seg gode plasser.

– Billettene selges på nettet og på døra, men erfaringsmessig så blir det lange køer, så det er lurt å kjøpe i god tid, forteller hun.

Skoleforestillinger

Mandagens to forestillinger er forbeholdt skoleelever – noe som har vært et populært tiltak.

– Bakgrunnen var at Nikita ville danse på skoler rundt omkring, men dette ble vanskelig. Derfor samlet vi alle på ett sted. Det er veldig populært og mange skoler ønsker å få plass i Bjørnsonhuset. Vi har plass til 1500 over to forestillinger, men likevel er det ikke plass til alle som vil komme. Disse forestillingene er ekstra viktige for oss med tanke på rekrutteringa av nye dansere, sier hun.

Lover høg danseglede

Skoleforestillingene er også ekstra stas for mange av danserne.

– Her får de jo danse for klassekameratene og lærerne, og det er nok ekstra gøy, forteller Simensen.

Og én ting kan publikum garantert bli lovet.

– Høg danseglede blir det garantert, sier Lena Simensen.

Tid: Søndag 17. juni, klokka 13.00 og 15.00.

Mandag 18. juni, to skoleforestillinger.

Sted: Bjørnsonhuset.