Molde kino går med overskudd for åttende året på rad. Det nyter publikum godt av.

– Det går jo greit her, men det må det også skal vi holde tritt med utviklingen. Det må investeres hele tida for at vi skal henge med, sier kinosjef Geir Hammerø.

Store investeringer

Investeringen av overskuddet er allerede i gang. Forrige helg fikk de som besøkte kinoen, se film fra en helt ny projektor.

– Vi installerte en ny laserprojektor i storsalen til 1 million kroner i helga som var.

I de små salene har det blitt gjort investeringer tidligere i år.

– Mye av det vi gjør er ikke så lett å se, men er likevel viktig for opplevelsen. I påska installerte vi airconditionanlegg i småsalene, og det er vi glade for med tanke på det varme været vi har hatt, sier Hammerø.

Driftsmodellen fungerer

Overskuddet i 2017 ligger rundt 500.000 kroner lavere enn rekordåret 2016. Kinoen omsatte for ca. 14 millioner i 2017, mens tallet for 2016 var ca. 15,7 millioner kroner. Men det er ikke en rettferdig sammenlikning, ifølge Hammerø.

– 2016 var et eksepsjonelt kinoår. Det var det beste på 25 år totalt sett, men også det beste når det gjelder norsk film siden kinoen åpnet i 1962.

Fjorårets resultat var i så måte overraskende positivt.

– Jeg må innrømme at det var litt overraskende siden vi hadde litt nedgang i besøket. Men samtidig var også produksjonen litt lavere, så dette henger sammen. Det som er veldig positivt med resultatet, er at det viser at den driftsmodellen vi har hatt de siste 15 åra fungerer.

Lovende for 2018

Siden 2006 har Molde kino investert 15 millioner kroner i ombygging og oppussing. Derfor kommer også overskuddet godt med.

– Det gamle bygget vi er i koster også en del å drifte.

Også året 2018 har hatt en lovende start for Molde kino.

– Vi ligger nå fem prosent bak rekordåret 2016, og høsten ser veldig bra ut. Den siste kneika er hvordan norsk film slår til, og i år kommer de på løpende bånd med «Skjelvet», «Månelyst i Flåklypa» og «Mordene i Kongo». Variasjonene de siste åra er veldig små, og forskjellen på et godt og et dårlig kinoår er et «Kongens nei», forteller Geir Hammerø.

Norsk Filmhøst: «Skjelvet» er en av tre norske filmer med premiere til høsten. Foto: Filmweb/8 8Nordisk Film Distribusjon