– Dette er en gledens dag, sier daglig leder David Bruun i Bryn IL.

Mandag sa plan- og økonomiutvalget i Fræna kommune enstemmig ja til å bevilge sju millioner kroner til oppussingen av Brynhallen.

– Betyr alt

Dermed er en svært viktig del av finansieringen på plass for å berge den falleferdige hallen.

– Dette betyr alt. Hallen er i så dårlig forfatning at alternativet hadde vært å stenge. Og det hadde vært krise for idrettslivet her ute, sier Bruun.

Sammen med idrettslagets styreleder Jan Roger Lindseth har Bruun jobbet iherdig for å få på plass en finansiering av hallprosjektet.

– Å få kommunen med på dette er helt avgjørende. Nå kan vi bygge opp hallen og renovere anlegget til en helt annen standard enn i dag.

20 millioner

Renoveringen vil koste 20 millioner kroner. I tillegg til Fræna kommunes bidrag skal det finansieres med spillemidler, egenkapital og dugnadsinnsats.

– Vi vil også fri til det lokale næringslivet for å få de med på laget, sier Bruun.

Klatrehall

Den nyrenoverte hallen vil inneholde håndballbane, gymsal, et nytt påbygg med inngangsparti og sosial sone, kjøkken og nye sanitæranlegg. I tillegg til renoveringen av selve hallen planlegger idrettslaget som et neste trinn å bygge et klatretårn på utsida av hallen. Det vil bli 13–14 meter høgt og gi et helt nytt tilbud til det lokale idrettslivet.

– Under renoveringen ønsker vi å legge til rette for klatrehallen, og realisere den som et trinn to. Vi ønsker å bruke

denne muligheten til å introdusere nye og attraktive aktiviteter i tilknytning idretts- anlegget, sier Jan Roger Lindseth.

Forfall

Etter 40 års daglig bruk, er Brynhallen nedslitt.

– Hallen var et pionérbygg da den ble bygget i 1978. Den gang skulle idrettslaget gjøre alt sjøl, og hallen bærer preg av at det har vært en privat eier, sier Lindseth.

I tillegg til generell slitasje og lekkasje i taket, er hallen langt unna dagens krav til varme, ventilasjon, lysanlegg, golv, toalett og garderobefasiliteter.

Hustadvika idrettspark

I tillegg til å ruste opp hallen ruster idrettslaget også opp navnet på anlegget. Det skal bli til Hustadvika idrettspark, et navn som vil klinge ekstra godt når Fræna og Eide slår seg sammen til Hustadvika kommune i 2020. I tillegg til en nyrenovert Brynhall vil anlegget da bestå av en plasthall med kunstgras og utvendig kunstgrasbane.

God løsning for kommunen

Kultursjef Hanne Brakstad i Fræna kommune er svært glad for at plan- og økonomiutvalget enstemmig gikk inn for prosjektet.

– Med dette samarbeidet så har vi en bra hall-løsning på plass i denne delen av kommunen. Hustad barne- og ungdomsskole bruker Brynhallen som gymsal. Dette vil sikre at skolen faktisk har en gymsal i framtida. Alternativet er at kommune må bygge en gymsal hvis Brynhallen ikke kan brukes, sier Brakstad.

– Her får vi veldig mye for pengene. Og dersom man får til en klatrehall i neste fase vil det bli et enda mer komplett og moderne anlegg.

– Viktig

Saka skal endelig vedtas i kommunestyret, før idrettslaget kan slippe jubelen helt løs. Men ordfører Tove Henøen (Sp) sier Brynhallen er viktig for kommunen.

– Det er viktig å ha en bra hall i ytre deler av kommunen. Hallkapasiteten i kommunen er overbelastet, derfor er det kjempebra at man nå ser ut til å komme i gang med en totalrenovering, sier Henøen.

Slik blir den nye Brynhallen. Klatretårnet til høgre på tegningen. Skisse: Privat