MOLDE: T-skjortene, med tegningen av Daniel Meringdal Raknes (10), var allerede trykket opp da juryen som har kåret årets barnejazz-motiv overrasket vinneren av konkurransen på Langmyra skole.

– Dette er bare veldig gøy å gjøre. De har ikke peiling på at vi kommer. Vi har ikke hatt en vinner fra Langmyra på 12 år, så nå var det på tide, sier Hans Olav Solli i Moldejazz før han går inn på skolen.

Kjenner dere igjen denne?

Inne i klasserommet ble det stille da jazzsjefen kom fram til tavla og lurte på om noen skjønte hva han gjorde der. Da han kneppet opp jakka, lyste ansiktene opp.

– Er det noen som kjenner igjen denne? spurte han og viste fram årets barnejazz-skjorte.

På bakerste benk rakk en fornøyd vinner opp hånda. Deretter vanket det full applaus fra hele klassen mens vinneren fikk dele ut is og brus til alle klassekameratene.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

STOLTE LÆRERE: Pernille Kvernevik (f.v.), Nina Tolaas og Hanne Therese Hernborg poserer sammen med vinneren. Foto: Erik Birkeland

– Hadde ikke trodd dette

Daniel Meringdal Raknes går i 4 A på Langmyra skole, og en fornøyd vinner hadde ikke særlig troen på seier da han leverte inn sitt forslag.

– Jeg er veldig glad, men hadde ikke veldig troen da jeg tegnet. Jeg har ikke tenkt noe over i ettertid at jeg kunne vinne denne konkurransen, forteller vinneren.

– Blir veldig rart

Motivet som er en tromme med smilefjes, var det første som falt han inn da klassen fikk vite at de skulle delta i konkurransen.

– Jeg bare kom på noe som jeg ville tegne, og brukte litt tid på å få den slik jeg ville.

Nå blir hans tegning noe mange vil gå med på brystet både før, under og etter årets Moldejazz.

– Det blir veldig rart å se at alle går rundt med noe jeg har tegnet på seg, innrømmer han.

Stolt mor

En like overrasket og stolt mor var også med da vinneren ble utropt.

– Daniel pleier ikke tegne så mye, men er veldig nøye når han først gjør det. Nå har jeg visst om dette i et par uker, men har faktisk ikke sett tegningen før, jeg heller. Men den var veldig bra. Tegneferdighetene har han i hvert fall ikke arvet fra meg, sier Karianne Meringdal.

– Dette blir en snakkis

Også lærerne på fjerde trinn var stolte over at vinnermotivet kom nettopp fra Langmyra skole.

– Det er veldig gledelig, og vi jobbet litt for det. Da vi fikk vite at årets tema var instrument, googlet vi og fant fram mange bilder av instrument som vi viste fram. Det er stas for hele skolen, men ikke minst for Daniel og klassen. Det er jo mange om beinet i denne konkurransen. Dette blir nok en snakkis framover, og i dag skal han få vise skjorta fram for alle på skolen, sier Nina Tolaas.

Festlig idé

I år var det ekstra mange om beinet i konkurransen. Siden det kommer en kommunesammenslåing om et par år, var også skolene i Nesset og Midsund inviterte til å delta. Årets vinner hadde truffet bra med sin idé, og juryen bestående av Hans Olav Solli, Elisabeth Hagstrøm, Aleksandra Lango, Ellisif Vestad og Kjell Danielsen mente det var en verdig vinner.

– Blant mange gode forslag var dette det aller beste. I år hadde vi et tema for konkurransen for første gang, og her hadde Daniel en tydelig idé med sin tromme. I tillegg hadde tromma et smilefjes, og det er noe alle omgås med daglig slik den mobile verden har blitt. Motivet er enkelt og bra. En festlig og godt gjennomført idé, fastslår Hans Olav Solli.

Daniel Meringdal Raknes (med is og diplom) ved Langmyra skole vant konkurransen om å få sin tegning på årets barneskjorte fra Moldejazz. En jublende klasse var like fornøyd som vinneren sjøl. Moldejazz belønnet alle med is og brus midt i engelsktimen. Foto: Erik Birkeland
Moldejazz-sjef Hans Olav Solli hadde med is og brus til hele klassen. Foto: Erik Birkeland