Når man hører navnet «Mini Jakobsen» flyr tankene lett til Lerkendal og Rosenborg. Men før den målfarlige nordlendingen signerte for trønderne i 1988, kunne han faktisk ha blitt Molde-spiller. Hadde byen bare hatt kino og klubben mer penger.

– Jeg drev og ryddet på et kontor her om dagen, og da dukket plutselig et kontrakttilbud fra MFK opp i et akriv. Jeg husker at Ørjan Berg og jeg var i Molde for å se på forholdene og se laget trene. Det var da Åge Hareide var trener, forteller Jakobsen. Han og Berg overnattet på hotell Alexandra, og da de skulle ut for å sjekke forholdene på kveldstid, fikk de tips om å besøke byens kino.

– Vi fikk beskjed om å gå nedover den ene gata dere har i Molde. Der kom vi til et samfunnshus hvor det var satt ut noen stoler. Det var visst ingen kino i byen. Til og med i Bodø hadde vi kino, ler Jakobsen.

Mandag kveld la Mini ut et bilde av MFK-tilbudet på Twitter. De skapte raskt flere reaksjoner. De fleste humoristiske. For i kontrakta står det nemlig at MFK tilbyr han 60.000 kroner i lønn, men at han kunne få jobb på Glamox for å spe på lønna. I tillegg skulle han få 750 kroner i bonus hvis han spilte uavgjort, 1500 for seier og 2000 kroner hvis laget kom seg videre fra 4. runde i cupen. Et etableringstilbud på 5000 kroner skulle utbetales ved underskrivelse av kontrakta.

– Jeg måtte flire da jeg så at jeg skulle få 750 kroner for uavgjort, sier Mini.

– Hva tror du hadde skjedd om du hadde skrevet under for Molde i '87?

– Da hadde Molde blitt seriemester i 1988, sier Mini, og ler høyt.

Mye har endret seg

Han forteller at hele verden har endret seg siden den gang.

– Nå er det agenter og penger som styrer alt. Det er en annen holdning, og spillere mener selv de er mye mer verdt. I '87 hadde jeg tilbud fra sju av tolv klubber i Tippeligaen. Men det var ikke snakk om at jeg kunne kreve mer penger enn klubbene foreslo, sier han.

Mini hadde blant annet tilbud fra Moss, som vant serien i '87 over Molde.

– Jeg hadde tilbud fra nummer én og to. Men Moss hadde Geir Henæs, og jeg visste at hvis han fortsatte, ville det bli vanskelig for meg. Derfor sa jeg nei. Jeg er i grunn usikker på hvorfor det ble Rosenborg. Jeg måtte jobbe for å spe på lønna der også, og på den tida var det ingenting som tilsa at det var det beste laget, sier han.

Mini understreker at han har et godt forhold til Molde, og at han har vært mye i byen.

– Jeg har spilt mye golf i Molde, og liker byen, selv om det bestandig har vært artig å ha Molde som en «erteby». Jeg har truffet mange Molde-supportere, og det har så å si aldri vært dårlig stemning. Selvfølgelig er det bestandig en og annen som synes jeg er en idiot, men slik er det, sier han.

Mini forteller at han fikk melding fra en bekjent som hadde jobbet på Glamox i 22 år, og fortalte at han bestandig var uenig med alt Mini har sagt i de 17 årene han jobbet i TV2.

– Jeg angrer nesten på at jeg ikke tok Glamox-jobben. Jeg synes det er dumt at vi ikke fikk jobbet sammen. Det kunne vært artig. Jeg hadde jo sikkert vært avdelingsleder i Glamox, hadde jeg begynt å jobbe der i '87. Hvis ikke Oskar Sylte hadde kommet og kuppet meg da, sier han.