Mandag ble de to unge kunstspirene tildelt hvert sitt Drømmestipend for 2018. Stipendet er på 15.000 kroner og gis til 100 unge talenter. I år er det ni mottakere i Møre og Romsdal.

For Selma Linnea Sandvik Feght er det andre gang hun får Drømmestipend; også i 2016 mottok hun stipendet, da i kategorien «skapende skriving».

– Jeg har holdt på med dans, musikk og skriving, men i det siste har det vært mest kunst. Jeg er særlig opptatt av installasjoner, forteller hun.

– Hva skal du bruke stipendpengene på?

– Det blir nok brukt på materialer til nye prosjekt, sier hun.

Drømmelunsj på kulturskolen

Sammen med den andre vinneren fra Molde, Isak Sigurdssønn Hungnes, fikk Selma utdelt stipendet av Edvin Eriksen fra Norsk kulturskoleråd under et arrangement på kulturskolen mandag; med ordfører, kulturskolerektor, familie og venner til stede.

– At vi har to stipendvinnere fra skolen, viser at vi gjør et godt og grundig arbeid her. Vi skal ha hele bredden, men også toppen, sier rektor Ingvild Aas.

– Vi liker jo å stikke oss fram. Og kulturskolen har brakt fram flere gode talent. Vi har kultur for kultur, og det er ikke overraskende at vi har to vinnere fra kulturskolen i år, sier ordfører Torgeir Dahl, og legger til at Molde har hatt 12 vinnere i løpet av de ti årene ordningen har eksistert.

Vil spare til flygel

Under arrangementet viste Selma fram arbeid fra sitt kunstneriske univers – hun har allerede deltatt på flere utstillinger og tatt på seg oppdrag – mens Isak spilte på det eksklusive Steinway-flygelet.

– Det beste flygelet jeg har spilt på så langt, sier han, og forteller at han drømmer om sitt eget flygel.

– Men jeg må nok opp i 100.000 kroner. Så selv med stipendpenger mangler jeg fortsatt mye, forteller han.

Den unge pianisten fant Chopin på ungdomsskolen. Og mener at klassisk musikk ikke trenger å være så kjedelig og seriøst.

– Drømmen er å gi folk den gleden som musikk har gitt meg i livet mitt, sier han.

Jazzlinja til høsten

Selma, som går design, kunst og håndverk på Molde videregående, forteller at hun har flere drømmer.

– Jeg drømmer om å få fortsette med kunst så mye som mulig og utdanne meg innen kunst. Å holde på med kunst gir meg så mye, og jeg føler jeg har noe å gi og si til andre, både politiske og mer filosofiske budskap, sier hun.

Isak er ikke sikker på om han skal satse på musikken.

– Men til høsten har jeg kommet inn på den nye jazzlinja på Molde videregående. Vi blir bare to elever som begynner, så det blir spennende, sier Isak.