De yngste i danseforestillingen ...5, 6, 7, 8! er så små at de fortsatt har flere år igjen i barnehagen. For noen var det å skulle stå på en stor scene så uvant at det å speide etter mamma og pappa, ble viktigere enn fokusere på dansene som de har vært øvd på i vinter. En finger i nesten i ny og ne er også med på å gjøre sommerforestillingen sjarmerende. Og ganske så allsidig. Om dagens fireåringer er med og danser også når de har blitt 18 år vil tiden vise.

Erfarne jenter

For Mathilde Opstad Pettersson, Guro Solem Bjørge og Synne Amundsgård er dans fortsatt like viktig, og «stor-jentenes» aller viktigste hobby. Mathilde og Guro har blitt atten. Synne følger snart etter. De er klassevenninner på Molde videregående skole og møter hverandre flere ganger i uka til dansetrening i kulturskolens moderne lokaler. Ikke er de lei av hverandre. Og ikke har de gått lei av dansinga. Jentene gir dyktige danselærere med evnen til å motivere, æren for at de utvikler seg og synes dans fortsatt er like artig. Mathilde trives også når hun får synge. 18-åringen drømmer om å utvikle seg til en enda bedre musikalartist.

Sansen for musikaler

- Det er fortsatt like artig å danse. Føler at jeg utvikler meg hele tiden. Jeg har vært med på dette så mange ganger at jeg er nervøs og spent på en helt annen måte enn tidligere. Jeg både danser og synger i kulturskolen, totalt cirka seks timer i uka. Musikal er noe jeg har fått mer og mer sansen for. Nå går jeg andre året på videregående. Kanskje blir det folkehøgskole med musikallinje når jeg er ferdig. Jeg drømmer om å kunne utvikle meg å jobbe mer med musikaler i framtiden, sier Mathilde Opstad Pettersson. Guttene er i solid mindretall, både som dansere og lærere. Men Tendai Malvine Makurumbandi står på for at også guttene skal ha det artig med dans i kulturskolen.

Løfter fram guttene

- Jeg er veldig fornøyd med det danserne presterte. Søndag skal de fleste av guttene i aksjon. De yngste både lørdag og søndag er bare fire år. Det er krevende å jobbe med så små barn, men også veldig artig. De viser en utrolig danseglede. For alle de yngste er det første gang de er med på en slik forestilling med publikum i salen og proff regi. Jeg bruker mest hip-hop og musikk som brukes til breakdance, når jeg jobber med guttene, sier Tendai, kulturskolens eneste mannlige danseinstruktører. I tillegg til han er også Elisabeth Ludwig, Gøril Rosen og Sergiy Pidoprigora med og lærere barn og ungdom dans i Molde kulturskole. I søndagens to forestillinger kl. 15 og 18 skal danselærerne også være med og vise hva de kan.