MOLDE: Når ferja legger fra kai tirsdag klokka 18:45, starter også medlemsmøtet. Planen er å avvikle møtet på en rundtur, men dersom oppslutningen og engasjementet er stort nok, kan tidsramma utvides, opplyser kommunestyrerepresentant Per Inge Netland (MDG) til Romsdals Budstikke.

– Vi har drøftet saka i lokalpartiet og fulgt med på debatten rundt ferjefri E39. Vi vil ha fortsatt ferjedrift. Å kaste vrak på ferjene ser vi på som veldig ufornuftig, sier Per Inge Netland.

Argumenter

Han ramser opp tre sentrale argumenter for fortsatt ferjedrift:

– Ferjefri E39 har et økonomisk aspekt, det blir vanvittig dyrt. Så har vi miljøaspektet, den tekniske utviklingen jobber med oss. Elektriske ferjer og innkorting av reisetida vil komme. Vi ser også på turisme, der ferjene er langt mer turistvennlige enn tunneler under sjøen. Og for yrkestrafikken gir ferjene tiltrengt hviletid til sjåførene.

MDG i Molde er det største lokallaget mellom Bergen og Trondheim, men har ingen representant på Mørebenken.

– Tror du noen vil lytte til dere i denne saka?

– Jeg tror at mange deler vårt syn, og medlemsmøtet på ferja er åpent for alle som vil delta, både venner og fiender. Noen sier at planene rundt Møreaksen er kommet for langt til å kunne endres. Det er jeg ikke enig i. Det er først nå folk ser konsekvensene av rådyre fjordkryssingsprosjekt og begynner å engasjere seg i saka, slik vi har sett flere eksempler på. Vi vil ha fortsatt ferjedrift og utbedring av vegene mellom ferjestrekningene, sier Per Inge Netland.