Eneboligen i Einebæråsen er lagt ut med en prisantydning på 3,8 millioner kroner. Det ble lagt ut på nettet for fire dager siden.

Siden da har 935 vært inne og sett på annonsen én gang, 193 to til fem ganger. Til sammen hadde det vært 1512 klikk på annonsen fredag midt på dagen.

– Det er stor interesse for eneboliger i Molde. 50 prosent av salgene har endt over prisantydning, 30 prosent under. Her som ellers i boligmarkedet er beliggenhet, kvaliteter ved huset og tomt viktig. Vi har gjennomført flere gode salg i Nordbyen, på denne eiendommen blir det visning og mulig budrunde neste uke. Deretter ser jeg for meg et raskt salg, kanskje allerede i løpet av uka, sier eiendomsmekler Tore Boksasp i Eiendomsmegler 1 til Romsdals Budstikke.

Ventet på den rette boligen

Jan Halle og familien flytter fra eneboligen i Nordbyen til rekkehus på Fanneenga.

– Jeg er blitt lei av plen og hage, og vil bruke fritida på andre ting som interesserer meg. Vi ventet til vi fant den rette boligen når vi skulle flytte, den har vi nå funnet, sier Jan Halle til Rbnett.

Den nye boligen er allerede kjøpt, her skal familien flytte inn den 1. august.

Tore Boksasp ser ikke bort fra at eneboligen i Nordbyen kan komme til å bli solgt over takst. Samtidig understreker han at det er viktig å fastsette en realistisk pris.

– Det er et prissensitivt marked for eneboliger. Derfor er det viktig å sette korrekt pris. Det er mange som ser etter bolig i Nordbyen. Nærhet til naturen, gode kollektivtilbud, gode barnehager og skoler er ting som er viktig for familier som skal kjøpe hus, sier Tore Boksasp.

Han opplyser at gjennomsnitts tid for salg av enebolig i Molde nå er 50 dager.

Det er for tida stor aktivitet med boligbygging i Molde, ikke minst i sentrum. Disse leilighetene er attraktive ikke minst for godt voksne med enebolig, folk som gjerne vil ha en enklere hverdag uten det arbeidet som følger med å ha enebolig.

Prisene på eneboliger holder seg likevel godt i Molde, understreker Boksasp. Det samme gjelder attraktive hus i distriktet rundt.