I statusrapporten for Helse Møre og Romsdal for 1.tertial i år, kommer det fram at at det i april har vært et overforbruk på 9,8 millioner kroner. Hittil i år er overforbruket på 11,7 millioner kroner.

I saksdokumentene til styremøtet 13. juni forklares overforbruket med at lønnsutgiftene har vært for høye.

Budsjettet for 2018 var planlagt med vekst i pasientbehandlinga, samtidig som bemanninga skulle reduseres gjennom mindre bruk av vikarer og overtid.

Ikke nok reduksjon

Tallene etter første tertial viser at helseforetaket ikke har lyktes med reduksjon i bemanninga.

Dette forklares blant annet med høyt sjukefravær, høy aktivitet og mangel på spesialpersonell.

Det er vekst i både inneliggende pasienter og polikliniske pasienter. Innenfor psykisk helsevern er det en liten nedgang i polikliniske pasienter, mens det har vært vekst i utskriving av inneliggende pasienter.

Vil ha ned lønnsutgiftene

Lønnskostnadene i Helse Møre og Romsdal utgjør 68 prosent av brutto driftsbudsjett. Hver måned utgjør lønn med sosiale utgifter 340 millioner kroner i helseforetaket.

Det vises til at det viktigste kortsiktige tiltaket for å redusere overforbruket derfor er å redusere utgiftene til lønn.

Mange klinikker har hatt reduksjon av overtid og ekstrainnleie som tiltak i budsjettet for 2018, men både bemanningsantallet og lønnsavvik viser at dette ikke har hatt tilstrekkelig effekt.

Det skal derfor i tillegg til variabel lønn ses på faste stillingar.

Varige kutt

En samla ledergruppe slutter seg til en varig reduksjon på 59 månedsverk (variable - og /eller faste) hver måned fra seinest oktober.

Det er ikke ventet virkning allerede fra juni siden sommermånedene juni, juli og august langt på veg er planlagt i forhold til ferieavvikling.

I sommermånedene er det oppfordret til å bruke så lite ekstrainnleie og overtid som praktisk mulig.

Reduksjon av månedsverk blir fordelt på den enkelte seksjon før sommeren for å sikre effekt av tiltakene.