RAUMA: En epoke er forbi. I rundt 50 år var Veøy omsorgssenter på Åfarnes og Rauma sjukeheim i Isfjorden velkjente og velbrukte institusjoner i Rauma. I dag står bygningene tomme. Kommunen har samlet institusjonsdriften i det nye Rauma helsehus på Åndalsnes.

Nå har kommunen lagt ut de to tidligere institusjonene for salg.

Ikke lenger behov for byggene

Ordfører Lars Olav Hustad sier til Romsdals Budstikke at kommunen ikke trenger bygningene lenger til egen virksomhet.

– Vi har mer enn nok bygninger. Kommunen har mange bygg å holde ved like, og når vi nå ikke lenger har noen virksomhet innafor pleie- og omsorg i bygningene der Veøy omsorgssenter og Rauma sjukeheim holdt til, er det riktig å selge byggene. Kommunen klarer ikke å vedlikeholde bygg vi ikke har bruk for, forklarer ordfører Hustad.

Rundt 50 år gamle bygg

Rådmann Toril Hovdenak er av samme oppfatning. Både sjukeheimsbygget og eiendommen rundt legges ut for salg. Det samme gjør kommunen med Veøy omsorgssenter og arealene rundt bygget.

Veøy omsorgssenter ble bygget i forbindelse med sammenslåingen til storkommunen Rauma i 1964. Bygget er på 943 kvadratmeter areal, og var i bruk fram til for fire år siden som eldreinstitusjon. Bygningen ligger like inntil fylkesvegen mellom Åfarnes og Mittet, med utsikt mot Langfjorden.

Rauma sjukeheim i Isfjorden er også rundt 50 år gammelt. Lenge var denne institusjonen Raumas stolthet i eldreomsorgen. Sjukeheimen ble utvidet i 1997, og var den største institusjonen i Rauma med 60 plasser. Sjukeheimen ligger på ei stor, flat tomt bak boligområdet Hensbakken.

– Har kommunen sett på om bygningen i Isfjorden kan brukes til andre formål enn som institusjon?

– Vi har sjekket ut mulige alternative bruksområder med våre enheter internt. Tilbakemeldingene vi har fått, sier nei. Kommunen har ingen behov der vi kan nyttiggjøre oss bygningene i Isfjorden. Det beste vi kan gjøre, er å legge eiendommene ut for salg og håpe at andre kan fylle bygningene med lys og aktivitet, sier rådmann Hovdenak.

Formannskapet blir orientert om salget av de to eiendommene på møtet onsdag 6. juni.

Eiendommen der Rauma sjukeheim holdt til i Isfjorden, er lagt ut for salg. Rauma kommune har ikke bruk for eiendommen. Foto: RICHARD NERGAARD