I tirsdagens møte i plan- og utviklingsutvalget i Molde kommune ble Rådmannens innstilling til kommunestyret om å bygge nytt Idrettens hus enstemmig vedtatt. Alternativet var å renovere Idrettens hus slik det står i dag, men politikerne var enige om at et nybygg er den beste løsningen for Molde Idrettspark.

– Dette er et steg i riktig retning. Man kan vel si at fornuften seiret her, sa leder i Molde Taekwondoklubb Torgeir Haukebø som også er varamedlem i Molde Idrettsråd.

Jubel i turnforeninga

Han var blant flere personer i «Idretts-Molde» som var til stede på tirsdagens møte.

– Turnforeninga er veldig positive til dette. Dette er et langt steg mot et nytt Idrettens hus. Vi har nesten 900 medlemmer, og trenger all den plassen vi kan få. Vi har stor tro på at dette skal bli en god løsning for alle parter, sa leder i Molde Turnforening Kennet Bratteberg.

– Vi jubler forsiktig i dag. Vi tør ikke helt å slippe jubelen løs før kommunestyret har gitt tommel opp til dette. Men vi er glade for at det ser så lyst ut. Med så stor enighet som det var i utvalget i dag, vil jeg bli meget overrasket om det skulle bli helomvending i kommunestyret.

Idrettens hus-saka sluttbehandles i kommunestyret 21. juni.

Skuffelse i tennisklubben

Mens det var store glis hos turn- og taekwondo-gjengen, var det mer skuffelse i øynene på representantene fra Molde Tennisklubb. Et nybygg betyr at tennisbanene ved Idrettens hus må vike. Dermed må klubben etter all sannsynlighet flytte sin aktivitet.

– Vi syns ikke dette er en god langsiktig løsning. Jeg må innrømme at vi er litt skuffet etter dette. Vi hadde fått gode signaler i forkant, og hadde tro på at vi kunne få være med i planene til nye Idrettens hus, sa Siw Bergsås i Molde Tennisklubb.

Forslag om å beholde banene

Ann Elida Solheim (Frp) la inn forslag for at tennisbanene skulle beholdes ved Idrettens hus, men forslaget fikk bare to stemmer i utvalget.

– Jeg syns personlig det er leit, sa leder for plan- og utviklingsutvalget Roar Beck (H).

– Men om vi skal få en skikkelig utepark, så krever den areal. Da blir spørsmålet om vi skal ha to typer aktiviteter som ikke er helt hundre prosent, eller én skikkelig. Under tvil kan jeg støtte at tennisen dessverre må flytte fra området. Samtidig ber jeg om at det blir fremlagt et alternativt forslag for klubben og for generell tennis, og at dette er en sak som blir prioritert, sa Beck videre.

– Jeg tror at vi får til en god løsning, selv om vi er litt overrasket over beslutningen fra utvalget. Vi er kanskje litt oversett, sa Odd Roar Lange i tennisklubben.

Stor enighet

Det var stor enighet blant politikerne om at et nybygg er den riktige løsningen for Idrettens hus.

– Vi har ikke så mye valg enn å sette i gang med byggingen, og gjøre det beste ut av det. Det har vært dyr ventetid. Jeg er glad for at vi er der vi er nå og for at vi finner en løsning, åpnet Gerda Tolaas.

– Vi har hele tida ønsket å få til et godt anlegg for alle parter. Det er fortsatt noen usikkerheter foran oss, men vi støtter prosjektet. Kommunen skal samarbeide med tennisklubben for å finne en god løsning, midlertidig eller permanent, sa Frank Ove Sæther (Ap).

– Det er fint at prosjektet endelig landes. Dette er noe hele byen har behov for. Det er synd at tennisen blir ekskludert, men vi må se på mulighetene for gode løsninger der, var Kristin Mandt Heims (SV) kommentar.

Oppstart i høst?

Dersom politikerne gir grønt lys og alt går etter planen kan riving av eksisterende Idrettens hus skje i høst. Byggestart blir da trolig i mars/april neste år – og bygget kan være klart til overtakelse i august 2020.

Entreprenør Røberg Bygg AS vil bruke massivtre i nybygget av Idrettens hus, som også er miljøvennlig. Dette er det samme som er brukt i Krona på Romsdalsmuseet.

Siw Bergsås (f.v.), Petter Rudi og Hans Erik Tømmerbakk er tre av fem styremedlemmer i Molde Tennisklubb. Foto: Per Tormod Nilsen