– Det har vært fram og tilbake på hvor stort bygget skulle være, og hva det skulle inneholde. Men nå har arbeidet vært intensivert det siste året, og vi har fått det på plass, sier idrettskonsulent Tore Birkeland i Molde kommune.

Kommunen og spillemidler har dekket mesteparten av kostnaden, som landet på omtrent 1,1 million. Men MOI har også bidratt med egenandel, i tillegg til frivillig prosjektledelse gjennom Stig Brudeseth, leder for friluftsskolen i MOI. Idrettslaget skal eie bygget, som blir driftet av kommunen.

Toalett og lager

– Vi har manglet et lager for utstyret vi bruker på friluftsskolen, til orientering og mer. Og så er det ideelt å ha toalett her, da kan vi ha mer aktivitet med base her. Og så er det jo utrolig mange som bruker Jensgurilia som utfartssted, så dette vil komme veldig mange til nytte, sier Brudeseth.

Tanken om et publikumstoalett kom på bordet da MOI hadde sine rundeskirenn på området, og toalettet skal være åpent hver dag hele året, etter planen. Med tidsstyrt lås som gjør at det blir stengt fra 22.00 til klokka 08.00.

– Vi tror dette kan gi økt bruk av hele området. Jeg må også få skryte av Fuglsnes Bygg som har gjort en god jobb, som har gjort det mulig for oss som en frivillig organisasjon å være byggeleder.

Barnehageåpning

Varaordfører Sidsel Rykhus sto for den offisielle åpningen.

– Det er bare å gratulere til Moldes befolkning. Det er utrolig kjekt at vi har fått på plass dette, og jeg håper at alle vil bruke det fint og ta vare på det, slik at det fint kan brukes i mange år framover, sa Rykhus. Hun fikk hjelp av tvillingsøstrene Kathrine og Karoline Haldberg Aasen på seks år til å klippe snora.

For til den offisielle åpningen var det 160 barnehagebarn fra de tolv barnehagene i Mobarn-systemet på plass. De hadde en fullpakket dag fra 10 til 14 med en rekke aktiviteter, fra å kasta ball på blink, sanseløype, natursti, stafett, søppelsortering og å gå på line.

– Kjempeflott at det nå er toalett her, både for oss i barnehagen, og for folk flest. Det er jo et populært tur- og skiområde, sa Andreas Lange Sætre, pedagogisk leder i Øverland barnehage på avdelingen med barnehagebussen som er ute på tur fire dager i uka.