Etter elleve år kan årets Aukradag bli den siste

Bernhard Riksfjord ønsker å invitere alle fra Sandøy kommune til Aukras største trivselsdag 9. juni.

Mye folk: Aukradagen starter klokka 10 på formiddagen og varer til rundt 16 på ettermidddagen. Frokost, mange stands, utstillere, underholdning, musikk og kåring av årets aukraværing er blant de faste postene på programmet. Her fra Aukradagen i 2014.   Foto: Gunn E. Aarønes

Pluss +

AUKRA: For ellevte året på rad arrangeres Aukradagen. En dag som betyr mye for alle i Aukra kommune og tilreisende. Arrangementet har hatt mellom 700 og 1100 deltakere hvert eneste år siden oppstarten. Men årets Aukradag kan bli den siste. Etter sommeren starter rivingen av Soltun ungdomshus, og i løpet av året skal området i sentrum klargjøres for å bygge nytt kulturhus og basseng.

– Årets Aukradag blir den siste, i hvert fall på ei god stund. Byggeprosjektet vil ta lang tid, og det blir ikke lagt til rette for å arrangere Aukradagen i sentrum. Det kan hende det blir hentet fram igjen, men kanskje vi skal tenke i nye baner? sier ordfører i Aukra kommune, Bernhard Riksfjord.

Vil invitere øyfolket

Han forteller at det bestandig har vært mye folk, og at dagen er et av de største trivselsarrangementa i kommunen.

Slik har det vært år etter år, og slik skal det også bli under årets Aukradag.

– I oppstarten snakket vi om å arrangere det annethvert år, men det ble nærmest stilt som et krav fra folk om at det skulle være årlig. Det er veldig populært, og mellom 700 og 800 deltar på gratisfrokosten klokka 10 på lørdagen. Jeg tror ikke det er mange andre steder i regionen hvor så mange er samlet til frokost, sier Riksfjord.

Utover dagen blir det underholdning, konserter og boder med lokalt utsalg. Riksfjord ønsker spesielt å invitere alle innbyggerne i Sandøy kommune til å delta på Aukradagen.

– Vi ønsker å invitere øyfolket som kan bli en del av Aukra kommune, sjøl om det fremdeles ikke er avgjort av departementet. De er hjertelig velkommen! Vi setter opp en egen buss som skal hente alle som ønsker å delta på Småge ferjekai, og kjøre dem til Aukradagen for å delta på frokosten. Bussen kjører dem også tilbake på ettermiddagen. Vi ønsker at de skal få se, møte og treffe menneskene de muligens kan dele kommune med. Det er også veldig viktig at de som vil komme ikke spiser frokost først! sier han.

Glad og stolt

Som i alle foregående år har Riksfjord bestilt fint vær til Aukradagen.

– Jeg får som regel ønsket mitt oppfylt! Jeg tror dette blir en trivselsdag for alle, sier han.

Ordføreren er glad og stolt over alle som har bidratt til å gjøre Aukradagen til en suksess.

– Aukra kommune står som arrangør, men det hadde ikke vært mulig å gjennomføre dagen uten frivillige, lag og organisasjoner og enkeltpersoner. Innsatsen de har lagt ned er beundringsverdig, sier han.

Aukradagen arrangeres lørdag 9. juni, og dagen etter er det duket for sjøsportdagen.

– Der blir det alle slags aktiviteter, og den arrangeres på småbåthavna. Denne helga er noe vi ser fram til året rundt, og snart er det igjen klart for ei fantastisk helg i Aukra, sier Riksfjord.