Torsdag forrige uke var det plutselig ny farge, logo og profilering på sportsbutikken på Roseby. Etter å ha vært G-sport i 30 år, er det nå blitt Intersport-butikk.

– Det er en prosess som har pågått ei stund, og er en strategisk endring fra kjedeeier Gresvig, som totalt omprofilerer mellom 40 og 50 butikker i hele landet, sier Solvår Nerland om det som har skjedd.

Gresvig eier og utvikler kjedekonseptene G-sport, G-Max og Intersport i Norge, og har totalt 225 butikker. Kjeden eier en del butikker sjøl, og mens en del butikker drives franchise, med lokale eiere.

Eid av nordmøringer

Sportsbutikken på Roseby eies av selskapet 3s Holding AS, i likhet med Intersport på Molde Storsenter, Intersport i Elnesvågen, G-sport Kristiansund og G-sport Storkaia Brygge.

Jan Åge Wiik fra Kristiansund er oppført som daglig leder i alle butikkene, og eier 43 prosent av aksjene. Styreleder i butikkene, Ove Halvard Sjøvik Kanestraum fra Kristiansund eier 27 prosent gjennom Dahle Holding AS, mens Gresvig Retail Group AS eier 20 prosent. De siste ti prosentene eies av Samba Polare AS, som er selskapet til Frode Wiik, også han fra Kristiansund.

Posisjonere butikkene

Butikksjef Solvår Nerland sier at Gresvig gjør omprofileringen for å posisjonere butikkene annerledes.

– Intersport er profilen som skal passe butikkene med spesielt høg fagkompetanse, og godt utvalg. Vi selger fra før veldig mye harde produkt, ski spesielt, og har svært høg kompetanse, noe som passer godt inn i Intersport-profilen, sier Nerland.

Butikken vil dyrke fagkompetansen i butikken.

– Dette handler jo mye om menneskene som jobber her, og litt på varetilgang. Butikken er jo den samme, og folkene er de samme. Men vi skjønner at det kan være litt rart for mange rundt oss, det er litt rart for oss som jobber også, sier Nerland.

Konkurrer og samarbeider

På Molde storsenter vil det i løpet av høsten også skje en omprofilering, i motsatt retning. Der vil det gå fra Intersport til G-sport, som blir en mer kampanjestyrt profil. Det bekrefter Jan Åge Wiik.

Sjøl om det er samme eier av begge butikken, ligger det ikke noe konkret sammenslåing eller differensiering i lufta.

– Her hos oss har vi ikke hatt fokus på hva som skjer med Intersport på Storsenteret. Vi konkurrerer, samtidig som vi kan flytte på varer dersom det er behov. Det gjør vi også med butikkene i Kristiansund hvis vi ser at det er aktuelt i noen situasjoner, sier Nerland.

Etter 30 år som G-sport er det nå andre farger og profilering på Roseby. Skiftet skjedde torsdag. Foto: Erik Birkeland