I uke 23 starter det store salget hos Trude Nistad i det nåværende lokalet i Storgata 11, der nesten alt av varer skal ut.

Bakgrunnen er at gründeren, som er daglig leder for aksjeselskapet Made by Mom AS, fra 1. august blir ansatt som designer hos Aandahls. Hennes to ansatte, samt to lærlinger, følger med.

– Vil skape noe unikt og lokalt

Daglig leder Svein Arild Sættem forteller at det fortsatt gjenstår noe formalia før alle detaljene er på plass.

– Er det snakk om en fusjon eller et oppkjøp?

– Egentlig ingen av delene. Vi kjøper opp varelager og utstyr, men ikke selskapet, sier Sættem.

– Det betyr at Aandahls får en ny avdeling og tre nye ansatte. Hvorfor satser dere på egen designer?

– Vi ønsker å skape noe unikt, og lokalt, som vi kan selge i våre butikker. Det er jo ikke alltid vi finner det vi trenger. Nå kan Trude bruke kreftene på å være kreativ, og forhåpentligvis skape noe som fører til mer aktivitet hos oss, sier Sættem, som ikke kjenner til at Aandahls tidligere har hatt egen designer i sin 135 år lange historie.

Aandahls AS har 77 ansatte, og hadde driftsinntekter på 61 millioner kroner i 2017. Resultatet før skatt var på 4,4 millioner kroner. Nylig åpnet Aandahls ny butikk i Elnesvågen.

– Ikke behov for å lede eller eie

Trude Nistad forteller at hun selv tok initiativet til den nye avdelingen og sin nye jobb.

– Jeg kom til et punkt der jeg måtte ta en avgjørelse for framtida. Jeg følte jeg stanget hodet mot veggen og at kreativiteten forsvant i administrasjon, logistikk og økonomi. Å ha ansvar for personale, lønn, moms, skatt, kontakt med fabrikker... det kan bli for mye for én person, sier Trude Nistad og legger til:

– Jeg startet jo mitt eget firma fordi jeg ville drive med klesdesign!

– Er det vemodig at du nå skal bli ansatt og ikke drive ditt eget?

– Ikke i det hele tatt. Det er bare utrolig deilig. I motsetning til det sikkert mange tror, har jeg aldri hatt behov for å lede eller eie. Nå skal jeg få gjøre det jeg er skapt til å gjøre, med en solid bedrift og en ledergruppe i ryggen, sier Nistad.

Sålen flytter til Romsdalsgata

Trude Nistad etablerte aksjeselskapet Made by Mom i 2010. Selskapet hadde 2,5 millioner kroner i driftsinntekter i 2016 og et resultat før skatt på 20.000 kroner.

– Vi har hatt stigende omsetning inntil i fjor. Det ble et vanskelig år, der vi merket på handelen at folk brukte mindre penger, sier Nistad.

Sammen med Ulrich Møller eier hun selskapet og skomakerverkstedet Sålen AS, som ble etablert i fjor.

– Sålen består og flytter til Romsdalsgata og Skala-bygget. Det blir et større og finere lokale, og driften vil fortsette akkurat som før, sier Nistad.

Panorama og Oskar Sylte består

Nistad tror ikke kundene hennes vil merke mye til jobb-byttet, bortsett fra at hun framover blir å finne på loftet hos Aandahls som nå er under storstilt oppussing.

– Hva skjer med merkevarene du har skapt, som Panorama og Oskar Sylte?

– De består selvsagt, og skal videreutvikles, sier Nistad.

– Blir det egen avdeling med Nistad-produkter hos Aandahls, elller spredt rundt i avdelingene?

– Det har vi ikke helt landet på ennå. Men sikkert er det at kjolene skal ned i kjoleavdelingen. Der blir det fortsatt mulighet for spesialdesign fra Trude, sier Sættem, som mener vegen blir til mens man går.

– Dette er uprøvd for begge parter. Men jeg tror det blir veldig spennende!