– Det er ikke hverdags at vi har en eiendom som dette å by på. Veldig spennende, sier Kristine Gautvik-Dahl hos Eiendomsmegler 1.

Mange hus

Hun refererer til eiendommen Teistklubben på Hustadvika, som tidligere var losstasjon. Ni bygninger hører med: Våningshus, sjøhus med trekai, naust, stabbur, låve, saltsjå/Nøre brygga, smie, hønsehus/utedo og loshytte. I et av husene er det selskapslokale og møterom. Øya har tilkomst med båt fra Kråkholmen ved Atlanterhavsvegen.

Kysthistorie

Stedet er rikt på kysthistorie, knyttet aktivitetene i Statslos Oluf O. Teistklubs tid rundt forrige århundreskiftet og godt ut på 1920-tallet. Losvirksomheten ble kombinert med fiske, tranbrenneri og gardsdrift. Alle bygninger er fredet.

– Det er brukt mye tid og ressurser for å ta vare på stedet, i samarbeid med vernemyndighetene, sier Gautvik- Dahl.

At stedet er fredet, vil også legge føringer for videre bruk.

Vern gjennom bruk

– Hittil har eiendommen vært brukt i firma-sammenheng, og det har vært hold selskap for ganske mange gjester. Tanken er vern gjennom bruk, men her må kjøper i dialog med vernemyndighetene. Det blir spennende å se hvilken bruk som blir aktuell, sier Gautvik-Dahl.

Mange interesserte

Hun opplyser at en rekke interessenter fra hele landet har tatt kontakt, og at flere blir med på visning lørdag.

Hun poengterer at dette er en spesiell eiendom, som også innebærer forpliktelser for den som overtar.

– Dette er unikt. Eiendommen ligger ute ved havet, og vil kreve oppfølging. Det er ikke som å skaffe seg ei lita hytte, sier Gautvik-Dahl.

Det er Oshaug AS i Molde som gjennom datterselskapet Nøre AS selger Teistklubben. Eiendommen var også lagt ut for salg høsten 2015, men ble ikke solgt.