Det surret godt i skogen på Åfarnes på lørdag, da tett over 50 trialkjørere var møtt opp for å gjøre opp hvem som er den beste trialkjører i Midt Norge. De aller fleste fyller bensin enn så lenge, for nå er det elektriske sykler på full fart inn i sporten. I alle tilfelle for de yngste kjørerne.

- Dette gikk fint og når vi i utgangspunktet får slike fine forhold. Topp vær, og dertil får god hjelp med å kunne være vertskap for en liten klubb. Det sier leder i Holmemstranda trialklubb og stevnelder Jan Tore Flovikholm.

- Med femti kjørere måtte en ha et førtitalls funksjonærer, det fikk vi, sier en lettet Flovikholm. Da vi dertil får gode tilbakemeldinger fra andre klubber kan vi si oss meget fornøyd!

Kjørerne kom fra fem klubber fra Sunnmøre og Romsdal, der det var ganske lik del av topplasseringer. Ikke uventet var det en størst kontingent fra Sunnmøre, men romsdalingene beit meget godt fra seg.  I Klasse C ble det suveren seier til Oliver Bergsbakk Hagen. Kleivekjøreren hadde bare fem prikker i sine runder på banen. Noe som bare var fantastisk. - Det er greit, jeg er storfornøyd med kjøringen min, sa Oliver Bergsbakk Hagen, etter å ha tatt sine runder på Åfarnes. Det har gått utrolig godt på banene i år. Trener flere gange i uken som viser seg å gi resultater, så jeg håper på en flott sesong.

En fin fjerdeplass fikk også kleivekjøreren Sigbjørn Sommervold Sporsheim i samme klasse C.

En annen som gjorde en flott innsats i klasse A med en fin andreplass, var en annen kleivekjører Torstein Hokland. 14 prikker holdt godt til en andreplass klasse A.

- Rekruteringen til Trial klubbene har avtatt de siste årene. Det viste seg at rigide regler gjorde nesten umulig for at den naturlige rekrutering skulle vedvare, forteller en av foreldrene i trial miljøet Ove Sporsheim. Det var Skodje trialklubb som satte fokuset på problemet og utfordringene klubbene etter hvert merket med rekrutering. Sentralt vart saken opp og nå håper han at interessen og rekruteringen til klubbene vil øke igjen.

Trial er jo å kjøre i terrenget, bokstavelig talt over stokk og stein. Banen på Åfarnes byr på vekslende utfordringer, så et og annet veltet vart det. Det var bare små kutt for enkelte, kun en person måtte til lege for sjekk, kunne Røde kors mannskaper fortelle, men ikke noe alvorlig.

Klassevinner klasse A. Terje Glomset Skodje Trialklubb 10 prikker. Klasse B. Tobias Midthaug Solnør Skodje Trialklubb 19 prikker. Klasse C.  Oliver

Bergsbakk Hagen Kleive Kfum, Trial 5 prikker. Klasse D Marcos Luis Guadiamos Valldal Trialklubb 29 prikker. Kvinner D. Emma Sofie Nybråten Valldal Trialklubb 49 poeng. Rekrutt D. Patrick Bjørnland Larsen Skodje Trialklubb 33 poeng. Rekrutt Elias Kittelsen Harvold. Holmemstranda IL 1 prikk